„Pe statistici ANAF nu stă chiar așa de rău. Pe sumele pe care le avem în instanță, care au în spate decizii definitive, în ultimii 5 ani, ANAF câștigă cam 75%. Nu e neapărat foarte bine, dar nici rău. Scopul nostru este să câștigăm cât mai mult. Noi ne ajustăm ca să câștigăm mai mult de 75% din sume. Pe deciziile de soluționare a contestațiilor — contestațiile de peste 5 milioane se soluționează la o direcție specializată din București, iar contestațiile sub 5 milioane se soluționează la 5 servicii de soluționare din țară — la direcția din București, contestațiile care sunt respinse și care ajung automat în instanță, tot pe considerentul sumelor procentul de câștig de partea ANAF este de 88%, ceea ce mă îndreptățește să spun că soluțiile de respingere sunt corecte”, a spus Doroș, scrie Agerpres.
Șeful Fiscului este, însă, nemulțumit de procentul de 70% înregistrat la nivel de țară și a arătat că serviciile de soluționare ar trebui să ajungă la performanțele consemnate în București.
„Ne gândim cum să procedurizăm treaba asta ca să se întâmple. Alt lucru este deranjant în ceea ce privește soluționarea contestațiilor, procentul mare de contestații care sunt suspendate la soluționare. De fapt aici este problema cea mare și suspendarea aceasta se întâmplă din cauza plângerilor penale care suspendă soluționarea pe civil, adică pe bani. Aici pe noi ne preocupă să diminuăm cât de mult procentul”, a mai afirmat președintele ANAF.
Citeşte şi Dragoş Doroş: Direcţia antifraudă din ANAF a încasat cu 30% mai multe amenzi în acest an