„Consider că, din punct de vedere operaţional, structurile proprii şi-au făcut datoria potrivit competenţelor, în condiţiile date, dar aşa cum „iarna nu-i ca vara” şi la munte nu este ca la câmpie. Oamenii care au intervenit în munţi sunt aceiaşi care intervin în toate situaţiile, riscându-şi viaţa pentru a o salva pe a altora. Că au ajuns primii la locul accidentului localnicii, este foarte bine. Le mulţumesc în modul cel mai sincer. Dar acasă la tine găseşti un lucru chiar dacă este noapte, fiindcă ştii traseul şi unde l-ai pus. Salvatorii sunt cei care au ştiut muntele. Dacă am remuşcări pentru victimele accidentului: DA. Dar am aceleaşi remuşcări pentru toate victimele produse pe timpul situaţiilor de urgenţă”, a menţionat Ion Burlui, într-o declaraţie de presă.
Mai mult, Şeful IGSU a mai spus că această intervenţie a fost interpretată politic.
„S-a încercat interpretarea politică a unei misiuni operative, condusă şi desfăşurată de structuri de intervenţie şi de tehnicieni, ceea ce nu este normal. Există ministere, există miniştri, însă aceştia nu iau decizii operative, fiindcă nu au competenţe. Aceştia pot purta răspunderea ministerului pentru bugetul alocat, politica de personal la nivel total şi alte măsuri de ansamblu. O imixtiune a conducerii unui minister în acţiunile operative ale unei structuri nu ar fi benefică, aşa cum structura operativă poartă răspunderea şi are obligaţia de a informa conducerea ministerului pentru acţiunile desfăşurate”, a precizat Ion Burlui.
Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Burlui, a demisionat, miercuri, ca urmare a situaţiei privind intervenţia în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, în urma căruia două persoane au murit şi alte cinci au fost rănite.
Citeşte şi Ministrul Radu Stroe, declaraţii HALUCINANTE despre tragedia din Apuseni VIDEO