„Am fost audiat în calitate de martor referitor la examenul de Bacalaureat. Nu ştiu despre acuzaţiile de dare şi luare de mită, am vorbit despre procedurile pe care se bazează organizarea examenului de Bacalaureat. Este regretabil ce s-a întâmplat, îmi pare rău, dar cine greşeşte, plăteşte, dacă se demonstrează, îşi merită soarta. Contestaţiile au fost analizate la Craiova, nu s-au rezolvat în Târgu-Jiu„, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, potrivit Agerpres.
Tot luni, la Parchetul Judeţean a fost audiat şi fostul şef al IŞJ Gorj, Iustin Paralescu, profesor la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târg-Jiu, acesta nefăcând declaraţii la ieşirea din sediul instituţiei.
În acelaşi dosar, directorul Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, Gabriel Răscol, omul de afaceri Nicu Creţu şi un profesor din cadrul Liceului Energetic din Târgu-Jiu, reţinuţi vineri noaptea pentru 24 de ore cu privire la fraudarea examenului de Bacalaureat, au fost puşi sub control judiciar.
Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cele două cadre didactice cercetate pentru comiterea unor infracţiuni de luare de mită şi faţă de afaceristul Nicu Creţu, cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de dare de mită. Până în prezent, au avut loc percheziţii în nouă locaţii.
Potrivit unor surse judiciare, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile profesorilor au fost găsite mai multe sticle de băuturi scumpe, dar şi sume mari de bani.
Nicu Creţu, patronul unui restaurant din municipiul Târgu-Jiu, este tatăl a doi băieţi gemeni care au susţinut şi promovat Bacalaureatul cu mediile 8,78 respectiv 9,35, nota unuia dintre copii fiind majorată cu un punct după rezolvarea contestaţiei la limba şi literatura română.