Şeful ISU Braşov: Incendiul din Masivul Făgăraş va mai dura câteva zile

Incendiul din Masivul Făgăraş va mai dura câteva zile, probabil până la prima ploaie, locul fiind însă izolat şi ţinut sub control de efective de peste o sută de pompieri şi pădurari, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Stelian Rechiţean.
Romania TV
25 iul. 2012, 15:04
Şeful ISU Braşov: Incendiul din Masivul Făgăraş va mai dura câteva zile

Incendiul de vegetaţie uscată s-a produs la altitudinea de 1.500 de metri, în zona alpină de pe Valea Sebeşului, din Masivul Făgăraş, între vârful Berevoiescu şi vârful Ţiganu, aceasta fiind cea de-a patra zi de intervenţie în zonă.

„Incendiul este localizat, însă mai sunt zone care fumegă. Probabil va mai dura câteva zile, până la prima ploaie. Au mai urcat astăzi (miercuri – n.r.) încă 20 de militari şi vor rămâne acolo peste noapte. În total avem 36 de oameni de la ISU, la care se adaugă pădurari, în total fiind peste o sută de persoane. Oricum, situaţia se păstrează în limitele în care a fost şi ieri, dar depinde şi de puterea vântului şi din această cauză nu putem anticipa ce se va întâmpla”, a spus Rechiţean.

Şeful ISU Braşov a spus că situaţia este ţinută sub control şi că în cursul zilei de miercuri nu a mai fost solicitat un elicopter, doarece intervenţia în zonă nu este posibilă.

Marţi, un elicopter de la Ministerul Administraţiei şi Internelor a ajuns la Făgăraş şi a fost încărcat cu saci cu apă, de 500 de litri, însă nu a mai putut interveni din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, prin urmare acţiunea a fost anulată. Incendiul de vegetaţie uscată s-a produs, duminică la prânz, la altitudinea de 1.500 de metri, în zona alpină de pe Valea Sebeşului din Masivul Făgăraş, între vârful Berevoiescu şi vârful Ţiganu.

Focul s-a extins pe o suprafaţă de peste zece hectare, intervenţia fiind extrem de dificilă deoarece nu există surse de apă în apropiere, iar accesul este foarte greu în zonă. De la satul Sebeş, unde se poate ajunge cu maşina, pompierii au fost nevoiţi să meargă pe jos trei ore şi jumătate până la locul incendiului, ei intervenind cu mături, pliciuri şi sape pentru a izola focarele şi pentru a evita ca focul să ajungă la pădure.

Momentan, nu se cunosc cauzele izbuncirii incendiului, dar este posibil ca acesta să fi fost produs din cauza neatenţiei unor ciobani care au o stână în zonă, potrivit sursei citate.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, pompierii braşoveni sunt solicitaţi să intervină la patru sau cinci incendii de vegetaţie uscată în fiecare zi.

Miercuri, pompierii de la ISU Braşov au intervenit la trei incendii de vegetaţie, unul la ieşire din Braşov spre Sighişoara lângă DN13, unul în zona Triaj şi altul pe Dealul Melcilor din Braşov. Cel mai mare incendiu a fost cel de pe Dealul Melcilor, unde a ars circa o jumătate de hectar de vegetaţie uscată, la acţiune fiind mobilizaţi 50 de pompieri, jandarmi şi pădurari de la ocoalele silvice.

„Intervenţia a fost dificilă din cauza terenului accidentat şi a vântului foarte puternic care a înteţit flăcările. Totuşi, am avut noroc pentru că ne-am putut alimenta cu apă de la un castel de apă aflat la o distanţă de circa o sută de metri, iar focul a fost localizat repede”, a spus reprezentantul ISU Braşov.

DailyBusiness
Metoda finlandeză de încălzire. Cum poți avea o casă călduroasă fără a cheltui prea mulți bani pe facturi
Spynews
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars
Bzi.ro
Cum arată Andreea Esca în costum de baie, la 52 de ani! Vedeta și-a lăsat fanii mască! – FOTO
Fanatik.ro
Leguma din România care a fost înregistrată la OSIM. Costă în jur de 4 lei per kilogram, are gust dulceag și se cultivă doar în această localitate
Capital.ro
Avertismentul BNR pentru românii care preferă banii cash. Ce se întâmplă cu bancomatele
Playtech.ro
Cum sună vocea copiilor lui Meghan Markle și ai Prințului Harry. Archie și Lilibet, auziți pentru prima dată
DailyBusiness
Umilința supremă pentru Cluj. Capitala Ardealului coboară pe locul 5 într-un clasament neașteptat al orașelor din România!
Adevarul
Pata de petrol din Marea Neagră se extinde. Ce spune Putin despre dezastrul ecologic
wowbiz.ro
Detalii bombă despre bebelușul Monicăi Gabor și al lui Mr. Pink! Când a născut, de fapt, fosta soție a lui Irinel Columbeanu și cum arată acum? | EXCLUSIV
Spynews
Ce cuvinte trebuie să rostești pentru a atrage banii în viața ta. Cum poți manifesta abundența
Spynews
Cum arată mașina care poate sări peste gropile din asfalt. Cu cât se vinde un astfel de vehicul
Evz.ro
Reducere la plata impozitelor pe 2025. Toți românii beneficiază de ea
Ego.ro
Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
kanald.ro
Bursele de excelență pentru elevii olimpici nu au fost modificate de Ordonanța trenuleț! Se vor raporta la salariul minim actual, de 4.050 de lei brut
Cancan.ro
Patronul FCSB i-a îngrozit pe locuitorii unei celebre stațiuni din România! Și-a făcut stână, dar... Câinii lui Gigi Becali le-au
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu a primit lovitura finală. Anunțul serii în România: Nu va putea candida în 2025
StirileBZI
Când vor fi majorate alocațiile copiilor: Cât mai au de așteptat micuții
Prosport.ro
FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
stirilekanald.ro
Andrei, băiatul de 15 ani ucis în bătaie de prieteni, dus pentru ultima dată acasă. Bunica îl plânge cu lacrimi amare: „A fost abandonat de mamă și de tată”
substantial.ro
Ministrul Educaţiei militează pentru un salariu de bază crescut pentru profesori
MediaFlux
SCHIMBARE ESENȚIALĂ privind PENSIA. TOTUL va fi ONLINE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Noul secretar de stat UDMR de la Ministerul Finanțelor: „Cunoașterea limbii maghiare este obligatorie”