„Consider că au fost nişte greşeli datorită unei informări nu tocmai exacte, dar noi nu am fost o verigă slabă, fiindcă informaţia eu am primit-o înainte de ora 16.16 şi am început să luăm măsurile necesare. La faţa locului am trimis echipaje de salvare în primul rând„, a subliniat Dorin Ungur.
El a admis că au existat şi neajunsuri în ceea ce priveşte intervenţia ISU Cluj.
„Au fost şi anumite sincope, le recunoaştem. În primul rând faptul că a fost un loc care a fost foarte incert, Cluj, Alba, şi poate că trebuia să mergem cu mult mai multe forţe de căutare”, a punctat Dorin Ungur, care a adăugat că instituţia pe care o conduce are nevoie „de maşini preparate de munte, speciale, grele, scurte, puternice„, care în acest moment nu există în dotare.
CITEŞTE ŞI Mărturii EMOŢIONANTE. Doctorul Radu Zamfir a povestit momentul în care şi-a revăzut fiica
Dorin Ungur a mai spus că datele referitoare la localizarea accidentului au fost primite de la ROMATSA şi că nu s-a gândit niciun moment că ar putea să fie probleme în ceea ce priveşte găsirea epavei avionului.
Potrivit acestuia, şi în cazul în care se cunoştea cu precizie locul prăbuşirii, tot ar fi fost nevoie de circa trei ore pentru a ajunge la răniţi.
„Dacă scădem drumul, scădem căutarea, nu este un timp foarte mare, dar niciun timp scurt. Dacă se ştia exact, noi ajungeam în circa trei ore”, a precizat Dorin Ungur.
Pe 20 ianuarie, un avion medical de mici dimensiuni, de tip BN 2, condus de pilotul Adrian Iovan, s-a prăbuşit într-o pădure din munţii Apuseni. În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, iar ceilalţi cinci ocupanţi ai avionului au fost răniţi.