Şeful Marlboro vrea să interzică ţigările în mai multe ţări, începând cu 2030. Acesta pariază pe o lume “fără țigări” în condițiile în care compania sa, care s-a separat de Philip Morris USA, vrea să-și reorienteze activitatea. Directorul executiv, Jacek Olczak, a declarat duminică pentru presa internaţională că planurile făceau parte din efortul Philip Morris International de a elimina treptat fumatul tradițional de țigări în Marea Britanie.
“Putem vedea lumea fără țigări. Și, de fapt, cu cât mai repede se întâmplă, cu atât mai bine pentru toată lumea”, a afirmat Jacek Olczak pentru cotidianul britanic. “Cu reglementările potrivite și cu informațiile potrivite, acest lucru s-ar putea întâmpla în zece ani în anumite țări. Și se poate rezolva problema odată pentru totdeauna.”
Acesta a invocat Marea Britanie, dar la începutul lunii mai tot el anunța că grupul său intenționează să renunțe la vânzarea de țigări în Japonia într-un interval de zece ani.
Afirmațiile şefului sunt în concordanță cu noile ambiții ale Philip Morris International, care produce printre altele țigările Marlboro, Chesterfield sau L&M. De mai mulți ani, compania încearcă să iasă de pe piața țigărilor pentru alternative considerate mai puțin nocive – dar controversate – precum tutunul încălzit sau țigările electronice.
Grupul este interesat și de sectorul medical. La începutul lui iulie, compania a anunțat un acord pentru achiziția Vectura, socitate medicală specializată în inhalatori medicali destinați, printre altele, tratării bolnavilor afectați de tabagism.
În 2008, Philip Morris International s-a separat de Philip Morris USA, care vinde doar în Statele Unite și care aparține acum unui alt gigant al industriei tutunului, Altria.
Olczak a declarat că marca Marlboro va dispărea din Marea Britanie. ‘Va disparea. Prima alegere pentru consumatori este să renunțe la fumat.
„Dar dacă nu o fac, a doua cea mai bună alegere este să-i lăsăm să treacă la cele mai bune alternative”.
Guvernul a stabilit un plan pentru Marea Britanie să devină „fără fum” până în 2030, care include un plan de reducere a prevalenței fumatului de țigări în diferite grupe de vârstă.
Citeşte şi: La ce foloseşte, de fapt, folia de aluminiu din pachetul de ţigări