Şerban Sturdza, preşedintele Ordinului Arhitecţilor Bucureşti spune că i-a trimis Gabrielei Firea alte 20 de scrisori îi care îi semnala problemele cu care se confruntă arhitecţii, precum şi nevoile Capitlaei, dar că nu a primit niciun răspuns.
„Încep prin a-mi cere mii de scuze că îmi permit să vă răpesc din preţiosul timp al domniei voastre cu această a douăzeci şi una adresă din partea Ordinului Arhitecţilor Bucureşti. Motivul pentru care o fac este faptul că la precedentele douăzeci nu aţi dat nici un semn cum că le-aţi fi acordat vreo atenţie. Reiterez faptul că toate au fost generate de probleme care ţin de profesia pe care o reprezentăm, conform legii, şi de nevoile municipiului Bucureşti, nicidecum de chestiuni pecuniare, de partid sau de altă natură ignobilă. Drept pentru care, zicem noi, merităm un strop de atenţie.(…) Ştim că sunteţi angrenată în foarte multe acţiuni, dintre care unele, cum ar fi concursul pentru cel mai frumos balcon, ne-au stârnit. Şi totuşi. Sunt multe alte probleme de natură arhitectural-urbanistică ce fac din Bucureşti un oraş cu probleme (nu o spunem numai noi, a spus-o şi UE prin refuzul de a reloca Agenţia Europeană a Medicamentului de la Londra la Bucureşti)”, arată Sturdza în scrisoarea transmisă primarului Firea, potrivit News.ro.
El îi mai transmite Gabrielei Firea că Ordinul Arhitecţilor îi poate pune la dispoziţie un arhitect care să îi desluşească ce i-a semnalat în cele 20 de adrese anterioare, în cazul în care acestea au fost formulate prea complicat.
„Acum, că vine vacanţa de iarnă, sperăm să vă faceţi timp şi pentru problemele de arhitectură şi urbanism ale Capitalei, aşa cum sunt ele identificate de corpul profesional legal constituit. Având în vedere că s-au strâns multe foi şi sunt greu de cărat în vacanţă de colo-colo, vom face un site (www.oarb-pentru-firea.ro) unde vom urca toate adresele trecute şi viitoare pentru a fi la îndemâna domniei voastre”, mai scrie preşedintele Ordinului Arhitecţilor Bucureşti, care o asiguă pe Firea că problemele pe care i le-a semnalat „aparţin Bucureştiului real, şi nu celui paralel”.