Şeful Poliţiei Sinaia, acuzat de trafic de influenţă, a fost arestat preventiv

Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, și omul de afaceri pe care acesta îl proteja, Cristian Simion, au fost arestați preventiv joi seară în dosarul de corupție instrumentat de DNA Ploiești.
Ionela Marcu
14 ian. 2016, 15:47
Şeful Poliţiei Sinaia, acuzat de trafic de influenţă, a fost arestat preventiv

Magistrații Tribunalului Prahova au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, decizia nefiind definitivă.

În același dosar este urmărit penal, sub control judiciar, adjunctul șefului Poliției Sinaia, Ionuț Roșca, acuzat de complicitate la trafic de influență.

Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, și un omul de afaceri Cristian Simion au fost reținuți miercuri seară de procurorii DNA Ploiești, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Marin Tudorică este acuzat de trafic de influență și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în timp ce omul de afaceri Cristian Bogdan Simion este acuzat de cumpărare de influență și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

În același dosar a mai fost audiat și adjunctul șefului Poliției Sinaia, Ionuț Roșca, acuzat de complicitate la trafic de influență, el fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile și având obligația de a nu-și exercita funcția de ofițer de poliție judiciară.

Procurorii spun că, începând cu data de 18 iulie 2013, Marin Tudorică, în calitate de comandant al Poliției stațiunii Sinaia, a pretins și primit de la inculpatul Cristian Simion un folos material constând în folosința unui autoturism marca Mercedes, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosința cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv. Folosința autoturismului a fost evaluată provizoriu la suma de 49.000 euro.

„În schimbul acestui folos, inculpatul Tudorică Marin a lăsat să se creadă față de omul de afaceri că are influență asupra unor funcționari publici și i-a promis acestuia că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, la nevoie, îi va determina pe funcționari să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, la data de 12 decembrie 2015, Tudorică, prin intermediul inculpatului Ionuț Roșca, a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influențării activității funcționarilor respectivi.

Prin exercitarea influenței asupra inspectorilor antifraudă, Ionuț Roșca i-a asigurat în continuare șefului său primirea folosinței autoturismului în cauză.

Totodată, în cursul anului 2010, Marin Tudorică Marin, prin intermediul lui Cristian Simion, a edificat un ansamblu imobiliar în stațiunea Sinaia și s-a implicat în mod direct în activitatea de vânzare a apartamentelor respective.

Concret, Tudorică este acuzat că a efectuat demersuri personale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare edificării construcțiilor și că a comercializat aceste apartament prin postarea de anunțuri pe site-urile specializate.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. La volan era un adolescent de 16 ani
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!