Şeful Poliţiei Turceni a demisionat după scandalul furtului de cărbuni

Cad capete în scandalul furtului de cărbune din Gorj. Şeful Poliţiei din Turceni şi-a dat demisia după ce agenţi din subordinea lui au ajuns în arest. Procurorii au prezentat înregistrări în care poliţiştii luau şpagă ca să îi lase pe şoferi să îşi continue drumul cu cărbunele furat.
Iulian Tudor
07 sept. 2015, 06:37
Şeful Poliţiei Turceni a demisionat după scandalul furtului de cărbuni

Şeful Poliției din Turceni, Gorj, subcomisarul Cătălin Tiberiu Vlad, a demisionat din funcţie, după ce mai mulți polițiști din localitate au fost reținuți sau puși sub control judiciar de Parchetul General, potrivit gds.ro. Subalternii fostului şef al Poliţiei Turceni sunt acuzaţi că au protejat ani la rând, contra unor şpăgi, traficanţii de cărbune sustras de la Complexul Energetic Oltenia.

În dosarul instrumentat de DGA şi Parchetul General sunt arestați patru polițiști, Gheorghe Milodin, Nicolae Milodin, Constantin Manolache și Ștefan Găman. Alți 12 polițiști din Rovinari și Turceni sunt sub control judiciar. Sesizarea în acest caz a fost făcută de către Direcţia Generală Anticorupţie Gorj încă din 2013, iar dosarul a fost instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Cauza a fost preluată, din cauza complexităţii, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Poliţiştii primeau mită diferite sume de bani pentru a trece cu vederea transporturile de cărbune furat de la Complexul Energetic Oltenia.

În cauză au fost constituite. în cele din urmă. două dosare penale. Unul îi vizează pe cei care sustrăgeau cărbune, iar cel de-al doilea pe oamenii legii. În urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, 13 dintre cele 21 de persoane care au fost reținute pentru 24 de ore au fost puse sub control judiciar, iar opt vor fi cercetate în libertate, pentru furt și tăinuire. În schimb, cercetările făcute de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au încheiat cu arestarea preventivă a celor opt suspecți, printre care se află și patru polițiști, alte 14 persoane (dintre care 12 poliţişti) fiind puse sub control judiciar. Polițiștii sunt acuzați de infracţiuni de dare şi luare de mită, furt şi tăinuire. Este de precizat că agenţii Gheorghe Milodin și Nicolae Milodin, din Turceni, sunt frații comisarului-șef Paul Milodin, din cadrul Direcției Generale Anticorupție, care a efectuat perchezițiile. Anchetatorii care au cerut arestarea preventivă a agenților de poliţie au prezentat și interceptările realizate în acest dosar.

Inclusiv mașinile poli­țiș­tilor din Turceni și Rovinari au fost monitorizate audio şi video, din luna ianuarie a aces­tui an şi până săptămâna trecută, la data percheziţiilor. În perioada scursă au fost filmate mii de maşini care transportau cărbune, rezultând o cantitate totală de peste 50.000 de tone. Există filmări inclusiv cu procesul de încărcare a camioanelor cu lignit furat din Complexul Energetic Oltenia. Astfel, în perioada 31 octombrie – 22 decembrie 2014, din curtea lui Constantin Cărăgui au fost încărcate 57 de mașini cu aproximativ 210 tone de cărbune furat. Anumite familii reuşeau să fure lunar şi 400 de tone de cărbune de la CEO. Prejudiciul estimat de anchetatori este de 3.747.000 de lei. CE Oltenia s-a constituit parte civilă în dosar.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât costă să urci și să cobori cu telecabina din Bușteni la Babele. Mai ieftină e o noapte de cazare la munte: ”Se acceptă și plata cu credit?”
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Legea a intrat în vigoare. S-a dat ordin de la UE
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
REGULĂ NOUĂ în aeroporturi! Intră în vigoare în câteva zile
Adevarul
„Ilegalii“, cei mai îndrăzneți spioni ai Rusiei și misiunea lor de un secol de a infiltra Occidentul
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Restricții pe aeroport. Regulile pe care trebuie să le repecte pasagerii
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Gică Hagi, bunic?! Soția lui Ianis dă semne că așteaptă barza
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Câte grame de aur conține, de fapt, o medalie de aur de la JO 2024! Elementul care i-ar putea ridica valoarea, în timp, este o bucată din Turnul Eiffel
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei pentru proprietarii de terenuri. Legea se aplică în toate județele din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Țările arabe reflectă un mozaic de poziții în conflictul dintre Israel și Hamas
MediaFlux
AFARĂ din SCHENGEN! Uniunea Europeană e pe cale să ia o decizie istorică
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!