„Sexul este bun, sexul este sănătos. Departamentul de Sănătate vă încurajează să faceţi sex. Suntem fiinţe sexuale şi, desigur, trebuie să facem sex. Chiar dacă eşti single, relaţiile sexuale scurte şi practicate cu persoane cunoscute nu ar trebui să fie o problemă.“, a spus Brostrom.
Citeşte şi: Veste uriaşă de la Dacia! Ce se întâmplă de marţi cu cei 80.000 de muncitori
Directorul general al Autorităţii pentru Sănătate din Danemarca a precizat că abordarea strictă a Danemarcei în legătură cu distanţarea socială nu se aplică şi în cazul sexului.
“Există o interdicţie împotriva adunărilor a zece sau mai multe persoane. Nu este cazul aici. Riscul de infecţie este cel mai mare la adunările mai mari. Deci cred că mai există loc în societatea noastră pentru această formă de contact social deosebit de important„, a afirmat Brostrøm.
La finalul conferinţei, el a conluzionat că „Nici măcar persoanele care au un număr relativ mare de parteneri sexuali diferiţi nu trebuie să se simtă inhibate de măsurile de distanţare socială. Ca în cazul oricărui alt contact uman, există riscul de infectare. Dar, desigur, o persoană sănătoasă trebuie să facă sex”.
Danemarca a înregistrat p’nă în prezent 7695 de cazuri de coronavirus şi 364 de decese.
Guvernele din întreaga lume fac eforturi pentru a ajuta economia, oferind companiilor pachete financiare avantajoase şi scutiri de taxe, dar Danemarca şi Polonia nu vor oferi aceste facilităţi afacerilor înregistrate în „paradisuri financiare”.
Danemarca şi Polonia refuză să lase companiile înregistrate în „paradisuri fiscale” să beneficieze de măsurile luate pentru a ajuta companiile să depăşească criza provocată de pandemia COVID 19.
Guvernul danez a extins programul de ajutorare a companiilor până în luna iulie, anunţul fiind făcut sâmbătă de ministrul Finanţelor, care a reiterat faptul că acestea nu se aplică firmelor din „paradisuri fiscale”.
„Companiile care aplică pentru aceste facilităţi după prelungirea programului trebuie să plătească taxele pe care le datorează conform tratatelor internaţionale şi legilor naţionale. Companiile înregistrate în paradisuri fiscale, în acord cu legislaţia UE, nu pot fi compensate, fiind posibilă înlăturarea lor conform legislaţiei UE şi altor obligaţii internaţionale„, a declarat ministrul.