Şeful SRI, despre atentatorul de la Iaşi: Slavă Domnului că detonarea a fost greşită VIDEO

Directorul SRI, George Maior, a declarat, la România TV, că un atentat precum cel care se pregătea la Universitatea din Iaşi era foarte greu de prevenit, deoarece autorul este "un lup singuratic", foarte greu de depistat. "Slavă Domnului că detonarea a fost greşită!", a spus Maior care a precizat că rezultatele atentatului puteau fi foarte tragice. Potrivit directorului SRI, în timpul incidentului, agresorul a cerut ca la faţa locului să vină preşedintele Traian Băsescu şi un fotomodel.
Filip Stan
11 iul. 2013, 16:46
Şeful SRI, despre atentatorul de la Iaşi: Slavă Domnului că detonarea a fost greşită VIDEO

George Maior a spus că, dincolo de tulburările psihice ale autorului atentatului eşuat, evenimentul a fost unul extrem de periculos. „Este ‘un lup singuratic’, cum spunem noi în cluburile de informaţii şi este foarte greu de depistat (…) Anumite acţiuni pot fi prevenite, altele nu. Este ca şi cum ai căuta acul în carul cu fân”, a declarat Maior într-un interviu pentru România TV.

Directorul SRI a arătat că lipsa contactelor sociale ale autorului a privat SRI de un punct de plecare într-o acţiune preventivă. „Nu există un serviciu care să aibă resurse să poată anticipa o acţiune individuală, atipică, de acest tip”, a afirmat directorul SRI.

Primele indicii indică faptul că atacatorul este bolnav psihic, dar asta nu diminuează pericolul. „Analizând contul de facebook, am aflat că spunea că a descoperit o fisură în teoria relativităţii a lui Einstein. A cerut o întrevedere cu preşedintele României căruia să-i prezinte soluţia pentru a rezolva problema pensiilor şi a şomajului… În momentul incidentului, a cerut să fie prezent preşedintele, poliţia şi să fie adusă cea mai frumoasă tânără pentru a fi aleasă Miss Antiterorism. Mai cerea să fie evacuate animalele din comuna Iedu ca această să fie distrusă cu ajutorul armantei”, a relatat Maior.

Luni dimineaţă, în jurul orei 9.30, un bărbat a intrat într-o sală de curs a Facultăţii de Electonică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi, care funcţionează în Corpul A al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, unde se aflau patru cadre didactice şi 41 de studenţi din anul al patrulea care susţineau examenul de licenţă. Bărbatul, care avea în spate un rucsac, a început să strige că va detona o bombă, cerând să vină Poliţia.

Oliver Stan avea un proiectil de război, de dimensiunea unui pet de 1,5 litri, în jurul căruia a improvizat un trepied cu un cui care să percuteze capsa proiectilului. De asemenea, el avea într-o geantă un bidon de cinci litri cu benzină, iar în altă geantă ar fi fost găsite trei sticle de 2,5 litri fiecare, pline cu benzină.

Potrivit anchetatorilor, Oliver Stan ar fi activat declanşatorul, dar, deoarece capsa era utilizată, bomba nu a explodat, însă s-a produs o explozie de mică amploare la dispozitivul de declanşare. Imediat, bărbatul a fost imobilizat de doi studenţi.

Ulterior s-a descoperit că bărbatul are schizofrenie paranoidă şi a fost internat de nouă ori la Socola, între anii 2006 şi 2013, ultima dată în perioada 14 martie – 1 aprilie.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Program Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Profi și Mega Image pe timp de caniculă. Orarul magazinelor pentru sâmbătă și duminică, 20 și 21 iulie, weekend cu temperaturi record
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Interzis pentru marea plăcere a românilor. Pericolul este uriaș
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Instanța din Malta va decide pe 31 iulie dacă Prințul Paul va fi extrădat în România
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'