Sejururile all inclusive, preferate de aproape jumătate dintre români

Aproape jumătate dintre români preferă sejururile de vacanţă în regim "all inclusive", în timp ce bugetul mediu alocat pentru concediu este de 2.000 de lei, arată rezultatele unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie - IRES.
Iulian Tudor
18 iul. 2014, 12:27
Sejururile all inclusive, preferate de aproape jumătate dintre români

81% dintre respondenţii chestionaţi şi care au copii cu vârste sub 18 ani au spus că merg în vacanţe împreună cu aceştia, în timp ce 42% afirmă că preferă sejururile all inclusive. Totodată, din totalul amatorilor de „all inclusive”, 64% au precizat că ar prefera ca aceste sejururi să fie în România. Gradul de satisfacţie faţă de serviciile hoteliere din România este unul moderat, 41% dintre respondenţi declarându-se destul de mulţumiţi, în timp ce doar 7% spun că sunt foarte mulţumiţi, iar 4% nu sunt deloc mulţumiţi.

Persoanele care preferă vacanţele „all inclusive” în străinătate aleg cu preponderenţă ca destinaţie Turcia (22%), urmată de Grecia (14%) şi Spania (12%).

Statistica IRES relevă că, în ultimii zece ani, unu din cinci români a fost în fiecare an în vacanţă pe perioada verii.

În privinţa destinaţiilor pentru vacanţa de vară din ultimul deceniu, 65% dintre repondenţi au preferat România, 18% au fost plecaţi atât în străinătate, cât şi în ţară, iar 16% doar în străinătate.

Aproape un sfert dintre români (22%) nu au fost vreodată pe litoralul românesc, 37% spun că au fost înainte de anul 2000 iar 14% au fost anul trecut. Dintre cei care au ales plajele din România pentru vacanţă, 84% se declară mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de sejururile petrecute la Marea Neagră.

Per ansamblu, o treime dintre cei chestionaţi ar alege destinaţii din străinătate pentru petrecerea vacanţei de vară iar 59% dintre ei spun că preferă România. Dintre ţările în care românii ar dori să-şi petreacă vacanţa de vară, pe primele locuri se află Grecia (21%), urmată de Spania (15%), Italia (12%) şi Turcia (9%).

Anul acesta, aproape trei sferturi (73%) dintre participanţii la studiul IRES care vor mai pleca în vacanţa de vară declară că aleg România, ca destinaţie.

În privinţa bugetului alocat, în vacanţa de vară de anul trecut, cei mai mulţi respondenţi spun că au cheltuit sub 2.000 de lei şi doar 10% au depăşit suma de 6.000 de lei.

În acest an, aproape 45% dintre românii care vor merge în vacanţa de vară arată că vor cheltui cel mult 2.000 de lei, 16% vor aloca între 2.001 şi 3.000 de lei şi 10% între 4.001 şi 5.000 de lei.

Pe de altă parte, o treime dintre repondenţi spun că obişnuiesc să se cazeze, în vacanţa de vară, la hoteluri, 22% aleg pensiunile, 7% locuiesc la prieteni sau rude, 6% închiriază un apartament şi 5% închiriază o casă sau o vilă. Peste jumătate dintre cei care aleg hotelurile (53%) preferă un hotel de 3 stele, 20% aleg unul de două stele, iar 17% unul de patru stele. Pensiunile cel mai des căutate sunt cele de trei margarete (45%).

Ca mijloace de transport folosite de către români, sondajul citat menţionează că 64% dintre aceştia preferă maşina personală, 13% trenul, 10% avionul şi 8% autocarul.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 9-10 iulie 2014, pe un eşantion de 1.473 de persoane de 18 ani şi peste, iar marja de eroare este de +/-2,4%.

DailyBusiness
Milioane de români primesc tichete majorate în octombrie
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care a primit foarte multe aprecieri și e la mare căutare și în România. E făcut după o poveste reală. Mark Wahlberg are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. Anunțul la care planeta nu se aștepta: Treceți la producția de serie!
Playtech.ro
A murit jurnalistul TVR Dragoș Tăbăran. Ce a pățit fostul corespondent de război
DailyBusiness
Candidații la prezidențiale 2024 își dezvăluie averile. Cine sunt milionarii care visează la Cotroceni!
Adevarul
Satul care a dat marmură pentru vila lui Ceaușescu și Casa Poporului. Ce se întâmplă cu drumul de marmură care l-a făcut faimos
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Demisia lui Klaus Iohhannis. Mesajul transmis de la Cotroceni
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Cum arată Betty Salam acum, la 6 luni după Asia Express 2024. Are și mai multe kilograme ca la TV. Mesajul ei pentru cei care o critică
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Breaking News | Incendiu în Parlamentul României. Un individ a aruncat cu benzină. 300 de persoane au fost evacuate
Capital.ro
România a luat fața Ungariei. Ungurii au fost umiliți. Decizia luată de Comisia Europeană
StirileBZI
Dispare permisul auto! Unde se introduce Cardul My Number
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Școala fără Pauză: Parteneriatul Grupului Digi pentru combaterea abandonului școlar în mediul rural din România
MediaFlux
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...