„A devenit deja o tradiţie ca în luna februarie, în care îndrăgostiţii sărbătoresc atât Valentine’s Day cât şi Dragobetele, semafoarele din Constanţa să fie în ton cu această perioadă. Astfel, de astăzi Primăria Municipiului Constanţa, prin SC Confort Urban, a montat în locul luminii de culoare roşie o inimioară, care va fi păstrată până la sfârşitul lunii„, a informat, printr-un comunicat de presă, Primăria Constanţa.
Acest semn va fi văzut de conducătorii auto la semafoarele de pe întreg bulevardul Tomis, de la intrarea în oraş, până la intersecţia cu bulevardul Ferdinand.
„Chiar dacă şoferii vor fi întâmpinaţi cu inimioare la semafor, îi sfătuim să ţină cont de faptul că aceasta înseamnă că trebuie să oprească şi să nu se aventureze să treacă pe culoarea roşie„, au mai precizat reprezentanţii administraţiei locale.
Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților a fost adoptată foarte repede de români. Inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus, Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.
Francezii iubesc şi sărbătoresc ziua de Valentine’s Day! Ei au chiar o mică localitate dedicată Sfântului Valentin, care îi poartă numele. Iar în satul Valentin, dragostea este sărbătorită în fiecare zi. Peste tot vezi decorațiuni cu inimioare, lumânărele, flori, dantelării și pene sau alte lucruri drăguțe, vopsite în roz. Până și în parcul din localitate sunt montate inimi, arcade cu flori și baloane sau panouri pictate sugestiv, unde îndrăgostiții își pot face fotografii romantice.
Spre deosebire de restul lumii, francezii nu își trimit scrisori și mesaje de dragoste pe 14 februarie, ci preferă să se întâlnească la o cină romantică. În plus, în Franța, această zi este sărbătorită numai de adulți, în timp ce, în America, ea este sărbătorită și de copii în modul lor naiv și ștrengăresc.