Seminţe de floarea soarelui contrafăcute, găsite de poliţişti în Bucureşti, Prahova şi Ilfov

Patru administratori ai unor societăţi comerciale din Bucureşti, Prahova şi Ilfov sunt suspectaţi de punere în circulaţie de produse contrafăcute, concurenţă neloială şi evaziune fiscală, valoarea produselor contrafăcute depăşind o sută de mii de euro, informează Poliţia Română.
Romania TV
03 nov. 2012, 12:50
Seminţe de floarea soarelui contrafăcute, găsite de poliţişti în Bucureşti, Prahova şi Ilfov

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate, vineri, la societăţi comerciale cu puncte de lucru în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, au fost indisponibilizate peste 400.000 de pachete de seminţe de floarea-soarelui, în valoare de peste 100.000 de euro, susceptibile a fi contrafăcute.

Ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – IGPR, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Prahova şi Ilfov, au acţionat, vineri, în Bucureşti şi în Ilfov şi Prahova pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în contrafacere şi comercializare de produse contrafăcute, fiind verificate sediile sociale şi punctele de lucru a cinci societăţi comerciale, care deţin nouă depozite, pentru stabilirea originii reale a mărfurilor comercializate şi verificarea documentelor financiar-contabile.

Societăţile comerciale în cauză desfăşoară activităţi de achiziţie intracomunitară, sortare, ambalare, depozitare şi comercializare pe teritoriul României de mărfuri alimentare susceptibile a fi contrafăcute, purtând în mod nelegal o marcă cunoscută.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate şi indisponibilizate peste 400.000 de pachete de seminţe de floarea-soarelui, având caracteristicile unor produse contrafăcute şi a căror valoare de piaţă este de peste o sută de mii de euro.

Seminţele proveneau de la societăţile vizate, poliţiştii stabilind că reprezentanţii firmelor în cauză au achiziţionat, fără documente legale, produse agricole, pe care le-au ambalat sub denumirea unor mărci consacrate, depozitat şi comercializat, la jumătate din preţul produsului original, pe teritoriul României.

Prin activitatea infracţională desfăşurată, au fost prejudiciaţi titularii de drepturi de proprietate intelectuală şi bugetul de stat consolidat.

Cei patru administratori sunt cercetaţi pentru punere în circulaţie de produse contrafăcute, concurenţă neloială şi evaziune fiscală.

La acţiunea de vineri au participat şi comisari ai Gărzii Financiare, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'