Supranumit Sfântul Ardealului, Arsenie Boca obişnuia să stea de vorbă cu oamenii la locul numit “La izvor” şi să spovedească sau să-i sfătuiască pe cei care veneau în număr covârşitor din satele învecinate.
Părintele a vieţuit în Mănăstirea Brâncoveanu între anii 1940-1948, iar cei care l-au cunoscut spun că avea darul de a face minuni. În timp, izvorul a devenit loc de pelerinaj, mii de credincioşi venind aici anual pentru a lua apă în sticle, damigene şi chiar în butoaie, convinşi că apa este tămăduitoare.
Credincioşii dau vina pe păcate, scrie libertatea.ro.
Citeşte şi Arsenie Boca a prevestit sfârşitul. „Vor veni vremuri foarte grele….”
“Este apă bună de leac. Am păstrat ani la rând o damigeană cu apă de aici şi nu s-a stricat”, ne-a povestit tanti Maria C., din oraşul Victoria. “Vin o dată pe săptămână şi iau apă pentru toată familia. O folosim la băut şi la gătit şi ţine bolile şi necazurile departe de noi. Uneori, stau câteva ore la coadă, pentru că vin multe autocare cu oameni din toată ţara şi toţi vor să ia apă de la izvor. Dar eu am răbdare”, a mai povestit femeia pentru aceeaşi publicaţie
Citeşte şi Arsenie Boca, profeţii înfiorătoare pentru Bucureşti: „Va fi şters de pe faţa Pământului”
Necazul s-a abătut asupra credincioşilor în urmă cu mai bine de o lună, când izvorul a secat, rămânând un firicel de apă doar pe una dintre cele două guri de ieşire. “Păcatele noastre sunt astea”, spune şi Vasile I., din Braşov, care merge la Sâmbăta de peste 30 de ani. “A fost o vară ploioasă, nu se pune problema de secetă. Astea sunt păcatele oamenilor. Răutatea, invidia, goana după bogăţie, dezmăţul şi lipsa de morală a românilor sunt de vină. Nu-mi amintesc să fi văzut izvorul acesta secat vreodată”, mai spus omul.
A lăsat cu limbă de moarte să nu fie dezgropat până la cea de-a doua Venire a lui Iisus Hristos
Părintele Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910 în Viţa de Sus, Hunedoara. A fost stareţ la Mânăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus în anii ’40 şi, datorită personalităţii sale, aduna mulţimi de credincioşi din zona Făgăraşului, dornici de a-l cunoaşte şi de a primi sfaturi de la el. A fost închis la Securitatea din Braşov, dus la Canal, închis la Jilava, Bucureşti, Timişoara, Oradea.
După ce a ieşit din închisoare a fost trimis la Prislop, apoi la Drăgănescu, dar i-a fost interzis să mai îmbrace haina preoţească. A trecut la cele veşnice în noiembrie 1989, mormântul său, care se află la Mânăstirea Prislop, din Ţara Haţegului, devenind loc de pelerinaj. Părintele a lăsat cu limbă de moarte ca rămăşiţele lui să nu fie dezgropate până la cea de-a doua venire a lui Iisus Hristos printre oameni.
Mesajul lui Arsenie Bica pentru pelerini.
Nu cred eu că ne lasă părintele!
“Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da nu va mai înseta în veci, căci se va face în el izvor de apă curgătoare, pentru viaţă veşnică” (Ioan 4, 4). Acestea sunt cuvintele săpate în piatră lângă izvorul lui Arsenie Boca, creştinii care vin aici trăind cu credinţa că apa aceasta le-ar putea alina suferinţele. Drumul prăfuit de la mănăstire până la izvor este străbătut zilnic de sute de credincioşi, care fac uneori coadă mare la izvor.
Citeşte şi Nepoata părintelui ARSENIE BOCA, mărturii emoţionante despre cel care a făcut mari MINUNI VIDEO
Părintele Vasu Nicolae, din Protopopiatul Făgăraş, are convingerea că, în curând, izvorul o să-şi reia debitul firesc. “Nu cred eu că ne lasă părintele Arsenie. Sigur este aşa doar pentru scurt timp. Eu nu am mai fost acolo de câteva luni, dar cred că o să-şi revină debitul”, a spus încrezător părintele Vasu.