În cazul unei boli de ficat, ficatul nu mai este capabil să descopună grăsimile extrase din sânge și acestea se depun pe ficat, care ulterior se mărește.
Consumul de alcool;
Diabetul;
Vârsta;
Tulburările tiroidiene;
Obezitatea;
Trigliceridele crescute;
Stilul de viață sedentar;
Dieta săracă în substanțe nutritive;
Anumite medicamente.
Această afecțiune a ficatului se caracterizează prin:
Dureri la nivelul abdomenului;
Icter – indicat printr-o decolorare galbenă a membranei pielii;
Oboseală;
Pierdere în greutate;
Confuzie;
Echimoze.
Dacă te confrunți cu aceste simptome, nu mai amâna vizita la medic, pentru a vedea dacă ai aceste manifestări din cauza unei boli de ficat.
Modificările dietetice sunt cruciale în tratarea acestei boli. Include în alimentația zilnică ghimbir, banane, legume crude, cartofi dulci, pentru a elimina grăsimea din ficat, și stai departe de alcool.
Ai grijă ce mănânci și fă mișcare, pentru a slăbi. De asemenea, bea multă apă, pentru a te asigura că toxinele generate sunt excretate prin urină.
Consumă turmeric. Condimentul elimină în mod eficient inflamația și ajută și digestia. Medicii recomandă să începi cu 450 de miligrame de turmeric pe zi.
Resveratrolul este un extract din struguri roșii și este un antioxidant util în multe afecțiuni. Cercetările au arătat că luptă în mod eficient contra inflamației și a stresulul oxidativ în cazul acestei boli.