Foarte mulţi oameni nu realizează pe moment că au nevoie să îşi schimbe jobul – ori îi forţează o împrejurime, ori ajung la capătul puterilor. Este greu să îţi dai seama că nu îţi mai place jobul respectiv când iei în calcul salariul, conexiunile create, pasiunea, investiţia, scrie doctorulzilei.ro.
Este o decizie grea, însă trebuie să iei aceşti factori în considerare
1. Urăşti să mergi la serviciu. Câteodată îţi este greu să te trezeşti luni dimineaţa, tuturor ni se întâmplă asta, însă, dacă povestea se repetă zi de zi încearcă să vezi ce nu merge. După ce ai făcut câteva schimbări, ar trebui să vezi o diferenţă. Dacă nu există, acesta este un „simptom”.
2. Munca te acaparează. Ai 24 de ore la dispoziţie să lucrezi, menţii comunicarea cu familia şi să petreci timp şi cu tine. Ce se întâmplă când viaţa personală este acaparată de viaţa profesională? Trebuie să îţi dedici timp şi ţie şi să ai o delimitare clară între orele de muncă şi orele din viaţa personală.
3. Nu creşti. Chiar dacă munca îţi face plăcere, ai colegi cu care te înţelegi bine, nu poţi să creşti în momentul în care te afli în sfera de comfort. Trebuie să accepţi provocările şi să nu te plafonezi. Dacă totuşi ai ajuns într-un moment de cumpănă pune-ţi următoarea întrebare : „Asta este ceea ce vrei să faci tot restul vieţii?” Dacă răspunsul este negativ ai nevoie de o schimbare.
4. Un obiectiv nou îţi răsună în minte. Motivul pentru care foarte mulţi oameni stau pe nişte poziţii de joburi pe care le urăsc este frica. Frica de necunoscut, teama că eşti prea în vârstă, că nu o să-ţi găseşti de muncă etc. Câteodată trebuie să mizezi totul şi să mergi la risc. Niciodată nu ştii unde te va duce.
Citeşte şi Cât de tare îţi afectează creierul mediul profesional