1. Oboseală. Un deficit al funcţiei tiroidiene – hipotiroidia – poate duce la scăderea hormonilor tiroidieni, ceea ce atrage dupa sine o „lenevire” a întregului metabolism, a funcţiei majorităţii organelor din corp, inclusiv a creierului. Pacientul resimte o obosealaă inexplicabila, îi este dificil chiar să se ridice pentru a-şi lua o cană cu apă, activităţile fizice devin dificile, scrie doctorulzilei.ro.
Citeşte şi Semne de dezechilibru hormonal în organism
2. Creșterea sau scăderea bruscă în greutate. Unul dintre cele mai comune simptome care sugereaza o problema a glandei tiroide este schimbarea brusca a greutatii. Cresterea in greutate indica un nivel scazut al hormonilor glandei tiroide, ceea ce se numeste hipotiroidism. La polul opus, daca tiroida produce mai multi hormoni decat are nevoie corpul se va observa o scadere brusca din greutate, ceea ce se numeste hipertiroidism.
3. Schimbarea stării de spirit. Tulburarile glandei tiroide au un impact foarte mare asupra nivelului de energie si a starii de spirit. Hipotiroidismul ne face sa ne simtitm obositi, lenti si deprimati. Hipertiroidismul poate cauza anxietate, probleme de somn, neliniste, si iritabilitate.
4. Probleme sexuale. Tiroida influențează și funcția sexuală. Așa că, dacă observi că ai un libidou scăzut, sau probleme cu menstruația, e posibil să fie de vină dezechilibrul hormonilor tiroidieni.
5. Constipație. Când nivelul hormonilor tiroidieni scade, toate procesele corpului sunt încetinite, inclusiv digestia.
Citeşte şi Obiceiuri zilnice care fac rău tiroidei