1. Mănânci prea multe dulciuri
Un studiu a arătat că mâncând 100 g de zahăr (cât se află în doar trei cutii de suc acidulat) reduci semnificativ capacitatea celulelor albe de luptă cu bacteriile cel puţin 5 ore după consumarea zahărului.
Soluţia: Bea cel puţin o cană de ceai verde pe zi, băutura plină de antioxidanţi, capabili să neutralizeze radicalii liberi, responsabili de numeroase boli. Vitamina C e şi ea un „carburant” extrem de eficient pentru imunitate, aşa că încearcă să bei măcar o dată pe zi o limonadă făcută cu sucul unei lămâi.
2. Nu bei destulă apă
Există un motiv întemeiat pentru care medicii insistă pe consumarea a cât mai multor lichide când eşti bolnav. Organismul tău are nevoie de multă apă pentru a elimina toxinele – şi da, cafeaua şi ceaiul sunt considerate surse acceptabile de apă. Cantitatea ideală de lichide care trebuie băută zi de zi variază de la o persoană la alta. Dacă urina ta e de culoare galben deschis, atunci bei destule lichide.
3. Ai nişte kilograme bune în plus
Excesul de greutate e nesănătos pentru inimă, creier şi alte organe, însă poate că nu ştii că e nociv şi pentru sistemul imunitar. De fapt, mare parte dintre cei care s-au îmbolnăvit de gripă porcină în timpul epidemiei şi au făcut formele cele mai grave au aceeaşi caracteristică: un indice de masă corporală de peste 40, adică aveau obezitate morbidă. Greutatea excesivă cauzează dezechilibre hormonale şi inflamaţie, ceea ce slăbeşte capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu infecţiile.
Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro