Cercetătorii au analizat 339 de cazuri de cancer de piele, iar pacienții au fost rugați să descrie intensitatea mâncărimii și a durerii, astfel încât medicii să poată stabili o corelație cu fiecare caz de cancer, scrie doctorulzilei.ro. În aproximativ 37% dintre situațiile analizate s-a asociat cancerul pielii cu mâncărimea, iar 28,2% au implicat și prezența durerii.
Cercetătorii au descoperit ca mâncărime a fost simptomul comun în cazul carcinomul celular scuamos (o formă de cancer de piele care are originea în epidermă), urmat de carcinomul bazocelular (cea mai frecventă formă de cancer al pielii) și de melanom. Durerea a fost, de asemenea, cea mai răspândită în carcinomul celular scuamos. În plus, durerea și mâncărimea au apărut de multe ori împreună.
Cancerul de piele apare ca o modificare a aspectului pielii, de exemplu o iritatie, o excrescenta, o rană care nu se vindecă sau o modificare a unui nev pigmentar (aluniţă) sau a unui neg. Cancerul de piele afectează de obicei zone care sunt expuse la soare în mod frecvent: gâtul, spatele, pieptul şi umerii. Zona nasului este afectată cel mai frecvent.
Citeşte şi Fereşte-te de cancer! Care sunt alimentele care pot provoca necruţătoarea maladie
Carcinomul bazocelular apare cu o frecvenţă de trei ori mai mare decât cel spinocelular. Semnele de carcinom bazocelular pot fi foarte variate şi pot include modificări ale aspectului pielii ca:
Carcinomul spinocelular afectează faţa, gâtul sau capul. Semnele de carcinom spinocelular includ:
Citeşte şi Cura cu usturoi alungă cancerul şi te menţine sănătos