Semnificația fiecărui an de căsnicie, de la nunta de hârtie, până la nunta de aur. Ce cadouri sunt potrivite pentru astfel de aniversări

Fiecare an de căsnicie are o însemnătate aparte, semnificând denumirea simbolică pentru stadiul relației dintre soți. Printre cele mai cunoscute aniversări se numără nunta de argint și de aur.
Filip Stan
14 sept. 2024, 21:33
Semnificația fiecărui an de căsnicie, de la nunta de hârtie, până la nunta de aur. Ce cadouri sunt potrivite pentru astfel de aniversări

Cu toate că cele mai cunoscute evenimente când vine vorba de căsnicie sunt nunta de argint sau de aur, fiecare an de căsnicie poartă o denumire simbolică pentru stadiul relației dintre cei doi soți. De asemenea, cadourile primite ar trebui să fie din același registru, dar puțini oameni știu asta.

Citește și: Top 4 cele mai bune zodii potrivite pentru căsătorie. Mihai Voropchievici: „Sunt renumite pentru răbdarea și stabilitatea lor”

Ce semnifică fiecare an de căsnicie. Care sunt cele mai potrivite cadouri

Nunta de hârtie –  1 an de căsătorie

Hârtia e foarte fragilă, trebuie “să te porţi cu ea” cu mare grijă, ca să nu se rupă. Aşa cum trebuie să se poarte şi proaspeţii căsătoriţi, pentru ca relaţia lor să treacă primul prag şi testul timpului.

Cadouri pentru aniversare nunta de hârtie sunt cele fabricate, fireşte, din hârtie: primul bileţel de dragoste pe care şi l-au trimis cei doi (dacă l-au păstrat, fireşte) sau scrisori în care să-şi mărturisească sentimentele, în continuare profunde şi la fel de puternice ca la început, o fotografie printată pe hârtie lucioasă a locului în care soţii s-au cunoscut ori una a locului unde a fost făcută cererea în căsătorie.

Nunta de bumbac – 2 ani de căsătorie

Bumbacul este mai trainic decât hârtia, aşa cum este şi legătura dintre soţi la cea de-a doua aniversare. Cadouri pentru aniversare nunta de bumbac: lenjerie de pat, lenjerie intimă, halat, papuci şi prosoape de baie din bumbac – practic,

Nunta de piele – 3 ani de căsătorie

După trei ani, se spune că relaţia este deja ca pielea tăbăcită, nu se mai rupe cu una, cu două. Cadouri pentru aniversare nunta de piele: îmbrăcăminte, încălţăminte, genți, curele, portofele, chiar şi bijuterii confecţionate din piele. La fel de bine se potrivesc o carte sau o agendă cu copertă din piele, un set de accesorii pentru birou ori un ceas care are cureaua din piele.

Nunta de pânză sau de flori – 4 ani de căsătorie

Greul a cam trecut, de acum, viaţa în doi este solidă ca pânza ţesută des şi frumoasă ca o floare. Cel puţin, în teorie şi în vorba populară.
Cadouri pentru aniversare nunta de pânză: florile preferate ale soţiei şi o seară romantică pregătită cu tot dichisul: faţă de masă şi şerveţele din pânză cu motive florale, câte o floare lângă fiecare tacâm.

Nunta de lemn – 5 ani de căsătorie

Solid şi flexibil totodată, lemnul are însă un punct slab: arde uşor. Aşa e şi căsnicia ajunsă la a cincea aniversare.

Cadouri pentru aniversare nunta de lemn: o piesă de mobilier din lemn (sau mai multe, după posibilităţi), decoraţiuni din lemn, o poză de cuplu în ramă de lemn, un bonsai, o escapadă în doi la munte.

Nunta de zahăr sau de fier – 6 ani de căsătorie

Dulce ca zahărul şi rezistentă ca fierul se spune că e viaţa în doi la cea de-a şasea aniversare. Cadouri pentru aniversare nunta de zahăr sau de fier: un tort cu (sau fără) şase lumânări ori o cremă de zahăr ars preparată acasă, o bicicletă sau o trotinetă pentru adulţi, bijuterii şi/sau o casetă din metal.

Nunta de lână sau de cupru – 7 ani de căsătorie

Lâna este un material cald, confortabil, iar cuprul este un bun conductor de căldură. Aşadar, confortul şi căldura sunt reperele căsniciei ajunse la borna cu numărul 7. Cadouri pentru aniversare nunta de lână sau de cupru: fular, şosete, mănuşi, pulover din lână sau din caşmir.

Nunta de bronz sau de lut – 8 ani de căsătorie

Lutul – materia primă din care se spune că l-a făcut Dumnezeu pe Adam – este simbolul fertilităţii. Iar bronzul e sinonim cu stabilitatea, rezistenţa. Cadouri pentru aniversare nunta de bronz sau de lut: o vază sau o statuetă din bronz, figurine din lut, cosmetice cu factor de protecţie solară.

Nunta de salcie –  9 ani de căsătorie

Subţire, aparent fragilă, salcia se îndoaie în vânt, dar nu se rupe. Aşadar, după 9 ani, căsnicia e din ce în ce mai rezistentă la încercările vieţii, pentru că soţii ştiu să se dea “după cum bate vântul” şi, la nevoie, să facă compromisuri. Cadouri pentru aniversare nunta de salcie: un coş împletit din ramuri de salcie, un buchet de ramuri de salcie, brăţară şi inel împletite din ramuri tinere.

Nunta de tinichea sau de aluminiu – 10 ani de căsătorie

Denumirea poate părea ironică, dacă te gândeşti la tinichea ca la un material ieftin, dar o “tinichea” din aluminiu are marea calitate că nu rugineşte. Patina timpului nu o atinge. Aniversarea de zece ani este considerată piatra de temelie pentru anii care vor urma. Cadouri pentru aniversare nunta de tinichea sau de aluminiu: tabacheră, brichetă, portţigaret, ceas, troller, portcard, geantă pentru cosmetice, toate din aluminiu.

Nunta de oţel – 11 ani de căsătorie

Explicaţiile sunt inutile, când te gândeşti la oţel. Ştim că este unul dintre cele mai rezistente materiale din lume! Cadouri pentru aniversare nunta de oţel: breloc, bijuterii, tacâmuri din oţel inoxidabil, patine, ceas, shaker pentru cocktailuri.

Nunta de mătase – 12 ani de căsătorie

Moale, fină, plăcută la atingere – aşa este mătasea. Şi aşa e şi căsnicia trecută de cel de-al 12-lea prag. A câştigat valoare, la fel ca acest material preţios. Cadouri aniversare nunta de mătase: batistă, cravată, eşarfă, lenjerie intimă, bluză din mătase.

Nunta de dantelă – 13 ani de căsătorie

Se rupe uşor? Nu şi dacă este confecţionată tradiţional, din aţă rezistentă! În plus, dantela este asociată cu ideea de frumuseţe, eleganţă, distincţie şi… transparenţă. Cea din urmă fiind o calitate de bază în relaţia de cuplu. Cadouri aniversare nunta de dantelă: lenjerie intimă, mănuşi, faţă de masă, perdea, lenjerie de pat brodată cu dantelă, huse din dantelă pentru fotolii.

Nunta de fildeș –  14 ani de căsătorie

Extrem de preţios şi cu o culoare superbă, fildeşul conferă un statut aparte celei de-a 14-a aniversări. Cadouri aniversare nunta de fildeș: bijuterii şi obiecte de artă din fildeş se găsesc, dar dacă te gândeşti la sacrificiul atâtor elefanţi pentru un moft uman, o să preferi cadourile simbolice – haine, pantofi, cuverturi.

Nunta de cristal – 15 ani de căsătorie

Strălucitor şi transparent, cristalul este simbolul perfect pentru cel de-al 15-lea an al vieţii în doi. Cadouri aniversare nunta de cristal: decoraţiuni, veselă, pahare, scrumieră, vază, suport pentru lumânări din cristal

Nunta de porţelan –  20 ani de căsătorie

Porţelanul simbolizează fragilitatea (o relaţie care, în 20 de ani, nu a reuşit să înlocuiască sau să dubleze iubirea cu respectul, încrederea, complicitatea riscă să eşueze în rutină şi plictis). Mai simbolizează însă încrederea şi devotamentul. Cadouri pentru aniversare nunta de porţelan: ceainic şi ceşti, set de farfurioare, bijuterii pictate, un ceas-obiect de artă din porţelan, globuri pentru lustră, sfeşnic din porţelan.

Nunta de argint – 25 ani de căsătorie

Înţelepciune şi trăinicie sunt semnificaţiile consacrate ale argintului. Cadouri aniversare pentru nunta de argint: verighetele din argint sunt literă de lege la nunta de argint. Ele se poartă pe inelar, lângă verigheta din aur, pentru tot restul vieţii. Sunt “permise”, suplimentar, şi alte bijuterii din argint, cu sau fără pietre (semi)preţioase, ori alte obiecte simbolice.

Nunta de perle – 30 ani de căsătorie

Perla este rodul “trudei” de ani a scoicii, care adună nisipul bob cu bob. La fel, căsnicia care a atins impresionanta “vârstă” de trei decenii este dovada încrederii, răbdării şi rezistenţei cuplului în faţa încercărilor de tot felul. Cadouri aniversare pentru nunta de perle: bijuterii cu perle, butoni cu perle – fie ele chiar şi artificiale, dacă cele de cultură depăşesc posibilităţile financiare -, bijuterii sau alte obiecte cu aspect perlat/sidefat.

Nunta de rubin – 40 ani de căsătorie

Rubinul este piatra curajului şi simbol al relaţiilor care nu s-au descurajat şi nu s-au destrămat după atât de mulţi ani. Cadouri pentru aniversare nunta de rubin: flori în culoarea rubinului, bijuterii încrustate cu rubin (tradiţia spune că ar trebui montate pe verighete atâtea rubine câţi copii au soţii împreună), decorarea casei sau a sălii de restaurant în care este organizată nunta aniversară în roşu-rubiniu, un vin de colecţie sau şampanie roşie.

Nunta de aur – 50 ani de căsătorie

Aurul este simbolul bogăţiei, căldurii, iubirii veşnice. Cadouri pentru aniversare nunta de aur: bijuterii din aur, tacâmuri din argint suflat cu aur, ceas din aur (sau măcar placat cu aur), eşarfă, cravată, bluză din mătase aurie.

Nunta de ametist – 60 ani de căsătorie

Ametistul este asociat cu stabilitatea, trăinicia, pacea interioară, calităţi dovedite din plin de cuplurile care au reuşit să reziste atâta amar de vreme. Cadouri pentru aniversare nunta de ametist: orice obiect pe gustul aniversaţilor, neapărat în nuanţe de mov.

Nunta de platină – 70 ani de căsătorie

Cel mai scump şi mai durabil metal preţios e alegerea perfectă pentru a simboliza această aniversare. Cadouri pentru aniversare nunta de platină: orice obiect din platină, fie el cât de mic.

Nunta de diamant –  75 ani de căsătorie

Piatra preţioasă cu cea mai mare duritate îşi trage numele din grecescul “adamas” – “de neînvins”. Aşa e şi căsnicia ajunsă până aici. Cadouri pentru aniversare nunta de diamant: dacă soţii nu-şi pot oferi bijuterii fie şi cu diamante minuscule, o petrecere de pomină, la care să vină toţi copiii, nepoţii şi strănepoţii, le va înlocui cu brio, potrivit Libertatea.

Citește și: MAI, reușită nesperată în Era digitalizării: Au fost întocmite primele trei documente online în vederea căsătoriei. Când va avansa procesul în toată România

Spynews
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Planta care nu te lasă să îmbătrânești. Este bogată în colagen, conține multe vitamine și i se mai spune “aurul verde al frumuseții”
Capital.ro
Este obligatoriu de la 1 noiembrie. Trebuie să aveți anvelope de zăpadă
Playtech.ro
Oana Turcu, de nerecunoscut după ce a slăbit spectaculos. Zici că e o altă persoană, cum arată acum
DailyBusiness
Cum să economisești la facturi cu o investiție mică. Există cu truc de 80 de lei!
Adevarul
Ororile dictaturii mareșalului Antonescu. Ce a însemnat „curățirea terenului” și cum au fost măcelăriți 380.000 de oameni
Spynews
Familia lui Viorel Stegaru, surprinsă de inundația ciclonului Boris! Localitatea Blăgești din Vaslui, puternic afectată de fenomen
Spynews
3 zodii cu noroc la bani în toamna 2024. Nativii scapă de griji și probleme
Evz.ro
Veste proastă de la ANM. Când scăpăm de Ciclonul Boris
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
O nouă lovitură pentru pensionari, după recalculare! Pensiile acestora vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare
Capital.ro
Un iubit actor a plecat spre stele. A fost un actor cameleonic, un monstru sacru al cinematografiei
StirileBZI
Așa poți ieși la pensie cu 5-10 ani mai devreme! Totul este prevăzut în noua lege a pensiilor
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI! ESTE INTERZIS TOTAL AZI conform tradiției
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...