UPDATE ora 15.00 Doina Tudor a fost audiată, vineri, la ICCJ, timp de mai bine de trei ore. Aceasta le-a spus jurnaliştilor, la ieşire, că este nevinovată şi că vrea să ajungă la tribunal ca să îşi „spele numele”.
„Am fost pusă sub control judiciar. Consider că am avut o judecată dreaptă. Cum am spus, sunt nevinovată. Mergem mai departe. Nu este finalul. Eu chiar îmi doresc să ajung în tribunal să lămuresc situaţia şi să încerc să-mi spăl numele„, a spus Doina Tudor.
Senatoarea a explicat că anchetatorii nu au probe care să dovedească acuzaţia de complicitate la luare de mită şi că „supoziţiile” lor se bazează pe declaraţia unui denunţător. „Am prezentat incheierea de la ICCJ, care nu tinea de cazul meu, in care spune ca nu exista dovezi, nu exista nicio proba ca banii ar fi fost dati mai departe. Acuzatiile anchetatorilor se bazeaza pe o declaratie a unui denuntator, care la randul lui a fost denuntat de Ilie Carabulea „, a spus Doina Tudor.
Întrebată dacă este mulţumită de decizia magistraţilor, aceasta a precizat: „Până la urmă sunt mulţumită, dar DNA face contestaţie şi nu vreau să mă văd în ipostaza că nu pot să reacţionez în niciun fel„.
Senatoarea a mărturisit că în Arestul Poliţiei Capitalei, unde şi-a petrecut noaptea de joi spre vineri, condiţiile sunt „groaznice”. „Condiţiile din arest sunt cumplite. Elena Udrea cred că a fost drăguţă când a vorbit despre condiţiile din arest. Oamenii sunt foarte drăguţi. Am avut parte de tot ce a fost mai bun. Oamenii sunt politicoşi, dar condiţiile sunt cele pe care le ştiţi deja„, a mai precizat Doina Tudor.
Judecătorii de la instanța supremă au respins cererea DNA de arestare preventivă a senatoarei Doina Tudor, însă decizia nu este definitivă.
UPDATE ora 11.50 Senatoarea Doina Tudor a fost adusă în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta a fost reţinută, joi, şi dusă în Arestul Poliţiei Capitalei.
–––––––––––––––––––––––––
„Luand cunostinta de rezultatele supunerii la vot, de catre plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii (…) de incuviintare a retinerii si a arestarii preventive, procurorii (…) au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 25 februarie 2016, a inculpatei Tudor Doina Anca, pentru complicitate la infractiunea de luare de mita. (…) La data de 26 februarie 2016, inculpata Tudor Doina Anca urmeaza a fi prezentata la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile„, potrivit unui comunicat emis de DNA.
Doina Tudor a fost retinuta in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, este anchetat in stare de arest la domiciliu pentru luare de mita. Tot in arest la domiciliu se afla si Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.
DNA sustine ca, in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de acesta), pentru ca el, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control. „In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii„, au retinut procurorii.
Potrivit DNA, in perioada martie – mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, Daniel Tudor, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denuntator in cauza, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificarilor sa fie unul favorabil omului de afaceri. „De precizat este faptul ca initial inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro”, arata procurorii.
CITEŞTE ŞI: Senatoarea Doina Tudor s-a iubit cu vărul lui Nicu Ceauşescu