Senator PMP: În România se întorc indivizi care figurează pe listele celor daţi în urmarire generală de către Poliţie

Senatorul PMP Lucian Iliescu susține faptul că pandemie de coronavirus a scos la iveală o problemă nerezolvată de autoritățile române. Mai exact, cea a românilor plecați în străinătate care lucrau fără acte și acum s-au întors în România ”cu niște aere de superioritate”. 
Romania TV
17 mart. 2020, 14:21
Senator PMP: În România se întorc indivizi care figurează pe listele celor daţi în urmarire generală de către Poliţie

Senatorul susține că românii serioși care ș-au făcut rost în străinătate ar fi rămas acolo, iar în România s-au întors ”oameni care nu au contribuit niciodată la stat, dar azi se folosesc de protecția socială din România”. Mai mult decât atât, ar fi ”indivizi care figurează chiar pe listele celor dați în urmărire generală de Poliție”.

Lucian Iliescu consideră că după toată această nebunie, România ar trebui să construiască o țară pe baze corecte de contributivitate pentru toate sistemele sociale.

Citește si: Autocare cu români veniţi din Germania şi Spania, blocate în vama Nadlac II

„După toată nebunia asta trebuie să începem să construim țară pe baze corecte de contributivitate pentru toate sistemele sociale. Nimeni nu are curajul să pună degetul pe ,i’ și să spună că în țară avem oameni apți de muncă care primesc ajutor social, pensionari cu statut special sau persoane cu handicap, declarate peste noapte, și care beneficiază de avantaje de la stat” , a declarat Lucian Iliescu, senator PMP.

De asemenea, o altă problemă majoră este legată de faptul că în țară s-au întors românii care munceau fără acte.

Peste toate aceste probleme, a mai apărut una, o problema nerezolvată de ani ani de zile. Situația romanilor plecați în afara țării. A celor fără un loc de muncă stabil, adică FĂRĂ ACTE. O parte dintre ei s-au întors în aceste zile acasă. Foarte bine! Avem nevoie de forță de muncă. Câți dintre ei au avut contracte de muncă în țările de unde au venit?”, a scris pe Facebook senatorul PMP. 

Citeste si: CORONAVIRUS. 16 cazuri noi confirmate în România, numărul celor infectaţi a ajuns la 184. 19 bolnavi au fost vindecaţi

Senatorul susține că oamenii serioși care îndeplinesc condițiile societății din țară au rămas în Italia.

„Am o vagă impresie că s-au întors acasă doar cei care lucrau la negru. Oameni care nu au contribuit niciodată la stat, dar azi se folosesc de protecția socială din România. Sunt spitalizați în caz că au probleme și lista poate continua. Reforma în acest domeniu trebuie să vină în cât mai scurt timp. Astfel, vom fi doar unii care ne plătim contribuții la sistemul de stat și alții care se folosesc de ele” , a adăugat senatorul.

Lucian Iliescu a menționat și cazul unor indivizi care s-au întors din Italia și au mințit autoritățile la vamă, susținând că nu conștientizează cât rău fac. Mai mult decât atât, unele persoane care s-au întors s-ar afla pe listele celor dați în urmărire genală de Poliție.

”Vezi cazul tinerei din Moinești, venită din Italia. Am mai văzut un caz ieri și m-a revoltat! Un grup de indivizi se lăudau că au fentat polițiștii de la vamă, spunându-le că au sosit din Ungaria în loc de Italia, neconstientizând cât rău fac. Odată întorși acasă pun în pericol viața părinților, copiilor, prietenilor lor. Am văzut că unii recurg la alte mijloace de existență, nu tocmai “ortodoxe”, pentru a se întreține în țările unde aleg să trăiască. Sunt indivizi care figurează chiar pe listele celor dați în urmărire generală de Poliție” , a adăugat senatorul. 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2024. Află ce notă ai luat în funcție de locul în care ai susținut examenul. Harta edu.ro. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Un Cetățean Român Arestat Preventiv în Grecia pentru Provocarea Unui Incendiu
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?