„Programul aprobat de Biroul permanent este acela ca mâine Comisia juridică să deschidă materialul și să facă și raportul, iar săptămâna viitoare, miercuri — pentru că luni și marți vor fi zile libere — să fie înaintat către plen spre vot. Așadar, varianta noastră, propusă de PNL, aceea de a ne mișca mai repede, astfel încât mâine să poată intra în plen, nu a întrunit numărul suficient de voturi, nu a avut susținerea necesară și atunci acesta va fi programul adoptat”, a precizat luni Boboc.
Citeşte şi: Liviu Dragnea: Cu toată PĂREREA de RĂU, PSD votează pentru RIDICAREA IMUNITĂŢII lui Dan Şova
Totodată, el a menționat că va discuta cu colegii din Comisia juridică și le va sugera să deschidă dosarele în cursul zilei de luni și să întocmească raportul marți dimineață, scrie Agerpres.
„O să îl invităm astăzi să studieze materialele dacă va dori — dar repet — trebuie să am și părerea și susținerea colegilor din comisie”, a arătat acesta.
Cătălin Boboc a subliniat că susține o procedură mai rapidă, deoarece săptămâna viitoare este foarte posibil să nu mai aibă loc ședința de plen, având în vedere că luni și marți vor fi zile libere.
„Riscăm să mergem încă două săptămâni cu această cerere și până la urmă nu văd unde e rostul ca noi să prelungim această procedură, procedură destul de simplă din punctul nostru de vedere. Mai departe, rămâne să discute în fața instanței„, a mai spus el.
Boboc este de părere că, deși președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că social-democrații vor vota pentru ridicarea imunității în cazul senatorului Dan Șova, la nivelul membrilor partidului nu s-a produs o schimbare de atitudine.
„Sincer, cred că nu s-a schimbat nimic. Întotdeauna, președinții PSD au declarat ceva și colegii dumnealor au făcut altceva. Asta nu e nimic nou”, consideră el.
Citeşte şi: SOARTA lui Dan Şova se decide pe 2 decembrie. Parlamentarii vor hotărî atunci dacă îi ridică IMUNITATEA
Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.
Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.
În dosar a fost reținut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanța supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.