UPDATE Daniel Savu a susţinut într-o intervenţie telefonică la România TV că a fost şantajat de omul de afaceri Răzvan Alexe pentru a nu candida la primăria oraşului Ploieşti.
„Eu am depus o plangere penala pe numele lui Razvan Alexe la sfarsitul lunii iulie in anul 2015 pentru a impiedca candidatura mea la presedintia PSD Prahova si pentru persepctiva candidaturii la primaria Ploiesti. Razvan Alexe, care era tirmis in judecata si se afla sub control judiciar, m-a santajat, amenintat si harutit, deci sunt cele trei infractiuni, santaj, amenitare si hartuire, pentru care am depus plangere penala la inceptutul lunii august, imediat dupa ce s-au produs aceste amenitari. Am primit de la Parchetul General ca acest caz a fost trimsi catre DNA si astept probabil sa ii vina randul, ca acolo sunt foarte multe cazuri… sa ma cheme cineva de la DNA sa imi sustin pangerea penala. Mie mi s-a parut foarte grav ca un membru al Parlamentului si membru al comisiei SRI, asa cum ma aflu, sa fiu amenitat de aceasta persoana cu dosar penal si aflat sub contorl judiciar”, a declarat senatorul Daniel Savu.
Senatorul Daniel Savu a depus plângere penală împotriva denunţătorului lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Răzvan Alexe, pe care îl acuză de şantaj, hărţuire şi ameninţare (vezi documentele ataşate) şi aminteşte că este anchetat pentru mai multe fapte de corupţie.
Sebastian Ghiţă a declarat recent, pentru STIRIPESURSE.RO, că procurorii au oferit jurnaliștilor date cruciale din dosarele sale. O practică, spune Ghiță, frecvent folosită de anchetatori. El cere retragerea acuzațiilor împotriva sa și consideră că procurorii încearcă să manipuleze, prin ceea ce fac, deputații.
„Astăzi nu mai pot fi acuzat. Avem toţi dovada în faţă. Am fost acuzat că am obţinut, de la un procuror, informaţii secrete.
Voi scrie o scrisoare către doamna Codruţa Kovesi şi către şeful DNA Ploieşti, domnul Onea.
Astazi se intampla ceva extrem de grav. Un document si informatii din dosarul meu, care se afla doar in calculatoarele DNA si la biroul documente secrete al Parlamentului, a aparut in exclusivitate pe blogul jurnalistei Sorina Matei.
Repet. Informatiile sunt doar la procuror si la Parlament sigilate. La Parlament nu pot fi filmate sau copiate documentele. Nu poti intra cu telefonul.
Cred ca este o practica a procurorilor si politistilor sa dea, pe surse, informatii din dosare. Uneori e o metoda folosita in ancheta. Nu e treaba mea cum isi fac procurorii meseria. Consider, insa, ca e incorect ca, in timp ce eu sunt acuzat de folosire de informatii secrete din dosare, tocmai astazi sa vad informatii secrete pe blogul unui jurnalist.
Asa s-a intamplat si acum 3 ani in Ploiesti. Procurorii povesteau tot jurnalistilor si prietenilor. Informatiile erau, apoi, plimbate in tot felul de discutii. Toate mediile politice, juridice si de afaceri din Ploiesti, vehiculau informatii mai adevarate sau mai false.
Consider ca jurnalistii care afla informatii isi fac meseria, poate ca procurorii scurg informatii ca metoda de anchetare.
Dar sa acuzi, dupa 3 ani, pe cineva de un lucru si tu sa procedezi, astazi, iar in acelasi mod, e strigator la cer. Consider ca DNA Ploiesti ar trebui sa si retraga acuzatiile de scurgere de informatii la adresa mea. Chiar dansii au scurs informatii din dosare si o fac chiar in aceasta zi.
Si am date si martori si dovezi despre ce s-a intamplat acum 3 ani. Astazi, dupa ce s a intamplat cu acest document si aceste informatii care sunt doar in calculatorul procurorului, eu nu mai pot fi acuzat de nimic. Parlamentul va trebui sa vina cu o lege care sa clarifice aceste situatii.
Sebastian Ghiță a precizat că, în ce privește dosarul care se află acum la Parlament, este „absolut nevinovat” și că pare „o veșnică încercare de a i se pune lucruri în cârcă”.
„Dacă 15 ani, zeci, sute de instituții au verificat și au controlat activitatea mea și după ce s-au pierdut alegerile constat că dintr-o dată am devenit tartorul dracilor. Atunci nu mai știu ce să cred”, a mai spus el.
Sebastian Ghiță a arătat că denunțătorul său, „acel personaj căruia îi spunem om de afaceri, Răzvan Alexe, un om care a vândut droguri și a făcut contrabandă”, l-a denunțat și pe procurorul care l-a anchetat și l-a închis.
El a adăugat că în dosarul său nu există alte probe în afară de denunțuri, nu există interceptări și, chiar dacă ar exista, nu se va folosi vreodată de decizia Curții Constituționale.