Procurorii din Sibiu au demarat o anchetă, după ce un fost angajat al Spitalului Judeţean a acuzat că pacienţii din Secţia ATI Covid sunt sedaţi încă de la început şi sunt legaţi de paturi.
Diana Şoşoacă a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, că autosesizarea procurorilor de la Sibiu este „cam târzie nu pentru cei care sunt de acum încolo internaţi, ci pentru cei care au decedat” şi cere autosesizarea Parchetului General.
„Ştiţi câte acuzaţii am primit eu pentru tot ceea ce am spus din vară. Din vară se întâmplă aceste crime în spitalele din România şi solicit inclusiv parchetului general să se autosesizeze. Aşa a murit şi Bogdan Stanoevici, aşa mor toţi. Sunt omorâţi cu zilele. Să te ferească Dumnezeu să ajungi în spitalele din România la ATI, sunt zeci de medici care au venit la mine şi îmi spun, sunt în stare să depună declaraţii şi evident că vor trebui să fie puşi sub protecţia de martor, pentru că în această tara repercursiunile sunt cumplite. Am spus de luni de zile că la ATI oamenii sunt omorâţi. (…) Protocoalele domnului Arafat îl incriminează. Aceştia reprezentanţi ai puterii în România trebuie judecaţi pentru omor calificat. Au venit la mine mulţi asistenţi şi îmi spun că li se comandă acest lucru. Există înregistrări cu oameni care puteau fi salvaţi, unii medici îi ţin pe ceilalţi medici să nu intervină. Parchetul din România trebuie să intre în absolut toate spitalele, să ridice toate dosarele medicale, toate fişele de observaţie ale tututuror persoanelor care au murit în această perioadă de COVID. Este obloigatoriu să se cerceteze toate decesele care au avut loc în România. Oamenii nu mor de COVID, oamenii mor din cauză că nu sunt trataţi pentru bolile lor”, a acuzat senatorul Diana Şoşoacă, într-o intervenţie la România TV.
„Dupa un an de zile, cu niște restricții inimaginabile. Cele mai agresive, bazate pe crime în spitalele așa-zise COVID. Toată lumea este distrusă, iar Arafat are tupeul să amenințe poporul român că după ora 10 trebuie să stăm în casă. Românii să iasă în stradă! Să înceteze cu aceste restricții care nu ai nicio bază legală! Legea nu impune acest lucru, când va vota Parlamentul, atunci va fi altceva.
Este o minciună, în București se fac teste PCR care nu poate detecta nicio boală. A fost fabricat pentru testarea HIV-ului, nu COVID-ului. Oamenii fac gripă și sunt tratați de gripă. Trăim iluzia COVID-ului. Oamenii nu sunt trataţi de bolile lor. Sunt bîgaţi la ATI şi sunt băgaţi pe un tratament şi mor pe capete, cu zilele.
România trebuie să înființeze un tribunal pentru a-l judeca în primul rând pe Raed Arafat şi pe toţi care au distrus România şi au omorât oameni. Este vorba de genocid. Să oprească nebunia omorârii românilor la ATI”, a mai spus Diana Şoşoacă.
Bilanţ coronavirus 8 martie 2021. Cel mai mare număr de cazuri noi COVID într-o zi de weekend din ultimele două luni. Bucureştiul aproape iese din scenariul roşu
Este alertă în sistemul sanitar din România. Numărul cazurilor COVID-19 a explodat în ultimele zile. Locurile la ATI se ocupa din ce in ce mai repede, în unele oraşe nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă. Medicii avertizează că valul 3 al pandemiei a lovit şi România. Rata de infectare a ajuns luni la aproape 22%.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 2.280 de cazuri noi de coronavirus în România.
Citeşte şi: Guvernul vrea restricţii mai dure. Circulaţia pe timp de noapte, interzisă după ora 22
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 302 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.825. Dintre acestea, 1.098 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.179.281 de teste RT-PCR și 359.429 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 7.207 teste RT-PCR (5.414 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.793 la cerere) și 3.233 de teste rapide antigenice.
Pe teritoriul României, 47.587 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.913 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.193 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 115 persoane.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.