„Domnul Bodog are termen până luni să depună notă scrisă, dacă doreşte, cu apărările domniei sale, urmând ca în prima şedinţă a comisiei, luni sau marţi, să fie audiat. Ideea era ca membrii comisiei să vadă notele scrise, dacă apreciază că e nevoie să se apere şi în acest fel”, a spus Cazanciuc la finalul şedinţei Comisiei juridice de miercuri, la care a participat şi senatorul Bodog.
Cazanciuc a precizat că termenul pentru raport acordat de Biroul permanent Comisiei juridice este 16 septembrie, dar în şedinţa de luni se va stabili dacă este necesară o solicitare de prelungire a acestui termen.
„O să vedem dacă avem un cvorum luni. Dacă o să putem avea cvorum luni, s-ar putea să facem o şedinţă luni, pentru a fi în acest termen. Dacă nu, o să cerem prelungire. De fapt nu e o prelungire, din punctul meu de vedere, termenul se împlineşte din momentul în care Comisia a fost sesizată, miercuri sau joi”, a explicat Cazanciuc.
Senatorul Florian Bodog a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că se va prezenta singur la audieri, fără avocat. El a subliniat că toţi consilierii săi personali au fost prestat activităţi pentru care au fost remuneraţi.
Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului, la începutul lunii iulie, cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său.
Dosarul are două volume cu 400 de file în total.
DNA a transmis un comunicat de presă în care arată ca „desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea ca un membru al Guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioada de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului”.
Potrivit DNA, „în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în functia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară”.
Astfel, arată procurorii, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.