Senatorul Marius Isăilă (PSD) nu are bani pentru cauţiunea cerută de procurori

Senatorul care îşi dezbrăca complicii când negocia mita nu are bani de cauţiune. Marius Isăilă (PSD) se plânge că are venituri prea mici ca să poată plăti cauţiunea de 500.000 de lei impusă de DNA, informează România TV.
Filip Stan
14 iun. 2014, 09:22
Senatorul Marius Isăilă (PSD) nu are bani pentru cauţiunea cerută de procurori

Suma este cerută de procurori drept garanţie, astfel încât să fie siguri că se va putea recupera prejudiciul în acest dosar de corupţie în care este anchetat demnitarul. Pe de cealaltă parte, Marius Isăilă (PSD) spune că salariul său de parlamentar este mult prea mic şi nu are cum să plătească o suma atât de mare.

Isăilă e cercetat într-un dosar în care este acuzat că ar fi pretins 200.000 de dolari de la un om de afaceri promiţându-i în schimb că îl va feri de un control al fiscului. Isăilă se întâlnea cu interlocutorii săi în baie, obişnuia să deschidă apa ca să nu se audă ce vorbesc. Mai mult, obişnuia să îi dezbrace pe interlocutorii săi astfel încât să se asigure că nu au aparatură de înregistrare pusă pe ei.

Pe 7 iunie, procurorii DNA au impus controlul judiciar pe cauţiune faţă de senatorul PSD Marius Isăilă, cercetat penal pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi o infracţiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, Marius Isăilă trebuie să depună o cauţiune în valoare de 500.000 lei, care va fi dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita aceleiaşi sumei de 500.000 lei.

De asemenea, procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale senatorului, până la concurenţa sumei de 220.000 euro, şi inscripţie ipotecară asupra următoarelor imobile aparţinând acestuia: apartament 3 camere, situat în Bucureşti; 2 construcţii şi teren amplasate în judeţul Bacău; apartament 1 cameră situat în Bucureşti; teren în suprafaţă de 1.014 mp, amplasat în Corbeanca, judeţul Ilfov.

În plus, DNA a instituit sechestru asupra conturilor deţinute de senatorul Marius Isăilă.

Măsura controlului judiciar a fost luată de procurori după ce Senatul a respins luni solicitarea DNA privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului Marius Ovidiu Isăilă.

Potrivit DNA, în anul 2012, pe vremea când era şef serviciu în Ministerul Finanţelor, dar şi după decembrie 2012, când a fost ales senator, Marius Isăilă a obţinut importante sume de bani prin folosirea influenţei pe care o avea sau pe care a lăsat să se înţeleagă că o are pe lângă funcţionari publici, prin prisma relaţionării profesionale în sistemul public de finanţe şi ulterior ca om politic, pentru a-i determina să nu îşi îndeplinească în mod corect atribuţiile de serviciu.

„Astfel, la începutul anului 2012, Ovidiu Isăilă, care era la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice, a pretins, cu complicitatea lui Cristian Ştefan Ene, prin intermediarul Cătălin Cristescu, suma de 200.000 euro de la un denunţător, pentru a realiza intervenţii pe lângă funcţionarii ANAF ce efectuau un control la o societate comercială administrată de acesta, în vederea soluţionării favorabile sau blocării controlului. După remiterea acestei sume, Ovidiu Isăilă a pretins denunţătorului, prin acelaşi intermediar, o nouă sumă de bani, respectiv 150.000 euro, pentru a influenţa rezultatele unui nou control”, susţin procurorii.

În august 2013, Ovidiu Isăilă, prin intermediul consilierului său Cristian Ene, i-a pretins lui Cristescu suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiţi funcţionari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma a avea loc în toamna aceluiaşi an pentru ocuparea unei funcţii de inspector ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

În martie 2014, senatorul i-a pretins lui Cătălin Cristescu, prin intermediul aceluiaşi consilier, o altă sumă de 20.000 euro pentru a realiza intervenţii pe lângă diferiţi funcţionari publici în vederea favorizării la concursul ce urma să aibă loc pentru ocuparea unor funcţii în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Anchetatorii au reţinut că, după remiterea sumei de 20.000 de euro, pentru a ascunde primirea banilor, Ovidiu Isăilă l-a instigat pe acesta din urmă să întocmească un fals contract de împrumut între Ene şi Cristescu, în care să menţioneze împrejurări nereale pentru a induce în eroare organele judiciare cu privire la împrejurările în care au fost remişi banii.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!