Senatorul Marius Petre Nicoară şi-a anunţat demisia din PNL şi trecerea la ALDE

Senatorul PNL de Cluj Marius Petre Nicoară a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că se alătură echipei ALDE, acuzând faptul că PNL de astăzi nu mai este construcţia politică de acum 28 de ani.
Romania TV
18 iun. 2018, 15:03
Senatorul Marius Petre Nicoară şi-a anunţat demisia din PNL şi trecerea la ALDE

„Decizia mea de a mă alătura ALDE nu înseamnă o trădare a adevăratului Partid Național Liberal și nici o abandonare a principiilor și valorilor liberale. Am ales să mă alătur vechilor mei colegi liberali alături de care am refăcut PNL acum 28 de ani. Sunt convins că alăturându-mă ALDE, echipei de adevărați liberali din jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu, voi putea contribui cu experiența mea politico-administrativă la dezvoltarea Clujului și a României, așa cum am făcut-o în trecut”, a scris senator Marius Petre Nicoară, într-un comunicat de presă.

„În urmă cu mai bine de 28 de ani, mai exact în prima lună a anului 1990, împreună cu câțiva oameni inimoși și curajoși am pornit refondarea, reclădirea istoricului Partid Național Liberal. Făceam acest lucru cu multă încredere în valorile liberale.

Partidul pe care atunci l-am reconstruit, a cărui viziune am urmat-o, se centra pe dezvoltare economică, susținerea inițiativei private, promovarea reformelor instituționale, progresul capitalului autohton, consolidarea democrației. Toate acestea s-a văzut și au fost apreciate mai ales în perioada guvernării liberale condusă de Călin Popescu-Tăriceanu.
Sunt mândru și de realizările mele din acea perioadă la conducerea județului Cluj când, cu sprijinul Guvernului Tăriceanu, am reușit să aduc județul Cluj de pe locul 28 (din 40 de județe) pe locul I în România. Am construit parcuri industriale creând mii de locuri de muncă, dezvoltând Aeroportul Internațional Cluj, atrăgând milioane de euro pentru infrastructura județului (apă, canal și drumuri județene), modernizând toate așezămintele pentru oamenii vârstnici, primind și alocând fonduri pentru renovarea și dotarea spitalelor clujene.
Din păcate, astăzi liberalismul în forma construită și promovată în acea perioadă nu se mai regăsește în actuala formă a Partidului Național Liberal.
Sunt multe situații care mă determină să constat, cu regret, că PNL astăzi nu mai este construcția pe care am pornit-o acum 28 de ani, am visat-o și într-o bună măsură am realizat-o”, a anunţat senatorul PNL Marius Petre Nicoară într-un comunicat de presă. 

Nicoară reclamă faptul că „astăzi PNL se opune noului Cod Administrativ”, „se încearcă mutarea unui proiect important al județului, mai exact mutarea Spitalului Regional de Urgență din Comuna Florești în altă parte, riscând astfel să pierdem sute de milioane bani europeni”, că „nu este sprijinit aeroportul și parcurile industriale” şi că PNL „nu mai este exponentul luptei pentru o justiție fără interferențe exterioare și nu mai este un simbol al democrației”.

„Toate acestea m-au determinat să mă alătur partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu – ALDE -, unde există mulți alți liberali autentici care luptă pentru promovarea principiilor amintite”, a anunţat senatorul Marius Nicoară.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'