Comisia de mediu şi Comisia pentru transporturi şi energie au dat aviz favorabil, cu unanimitate de voturi.
„Susţinem proiectul de lege, având în vedere faptul că, potrivit prevederilor legale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate fac parte din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a statului”, a declarat în plen Adrian Gearâp, preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu.
Citeşte şi: TAXA AUTO 2015: De ce este contestat TIMBRU DE MEDIU în instanţă
Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege.
Sistemul administraţiei penitenciare în România are în componenţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi 47 de unităţi subordonate, considerate instituţii publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Până în prezent, scutirea de la plata timbrului se aplică autovehiculelor utilizate de forţele armate, forţele de securitate a statului, de poliţie, de jandarmerie, de poliţia de frontieră, de pompieri, precum şi celor destinate transportului preşcolarilor şi elevilor.
Timbrul de mediu reprezintă suma datorată de către contribuabili pentru emisiile provenite de la mai multe tipuri de autovehicule.
Citeşte şi: TAXA AUTO 2015: Calculator TIMBRU DE MEDIU 2015 ANAF
Sumele colectate din timbrul de mediu ajung în bugetul Fondului pentru mediu şi se utilizează de Administraţia Fondului pentru mediu în vederea finanţării programelor şi proiectelor pentru protecţia mediului.