Senatul a respins cererea preşedintelui de reexaminare a sistemului de energie regenerabilă

Senatorii au respins, luni, cererea de reexaminare a preşedintelui în cazul proiectului de lege privind sistemul de promovare a producerii energiei din surse regenerabile, potrivit Agerpres.
Romania TV
10 feb. 2014, 16:49
Senatul a respins cererea preşedintelui de reexaminare a sistemului de energie regenerabilă

Astfel, cererea de reexaminare se referă la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2013 privind modificarea şi completarea Legii nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

‘Proiectul de lege are ca obiect stabilirea unor măsuri pentru evitarea supracompensării sau pentru diminuarea acesteia şi pentru evitarea creării unui avantaj competitiv necuvenit pentru producătorii de energie din surse regenerabile, beneficiari ai schemei de sprijin autorizată de Comisia Europeană. Modificările Legii nr. 220/2008 au fost necesare având în vedere creşterea necontrolată a preţurilor energiei electrice pentru consumatorii finali, premisele depăşirii, în anul 2013 a capacităţilor de racordare şi de echilibrare a sistemului energetic naţional, impactul negativ asupra competitivităţii sectorului industrial şi suprapunerea creşterilor de preţ cu efectele cumulate peste calendarul de liberalizare a preţurilor la energie, în condiţiile menţinerii predictibilităţii cadrului legislativ’, se arată în raportul Comisiei economice, industrii şi servicii.

Potrivit raportului, în cererea de reexaminare preşedintele apreciază că prin lege se modifică schema de ajutor de stat privind acordarea certificatelor verzi, fără notificarea Comisiei Europene, aşa cum ar fi fost necesar potrivit articolului 108 alin. 3 al Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene.

‘Potrivit Cererii de reexaminare, Comisia Europeană a sesizat acest aspect prin două scrisori trimise în 24 iunie şi 3 octombrie 2013 Reprezentanţei Permanente a Comisiei Europene, prin care se precizează că nu a fost transmisă nicio prenotificare în acest sens’, informează raportul.

Raportul Comisiei şi proiectul de lege în forma prezentată la promulgare a fost adoptată, iar reexaminarea preşedintelui a fost respinsă.

De asemenea, senatorii au respins luni şi cererea de reexaminare a preşedintelui cu privire la proiectul de lege privind parteneriatul public-privat.

Proiectul de lege reglementează încheierea şi derularea parteneriatului public-privat, având ca obiect îmbunătăţirea şi clarificarea cadrului legislativ aplicabil proiectelor de investiţii publice. Domeniul de aplicare al proiectului de lege permite delimitarea de domeniul de aplicare al Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.34/2006, precum şi diferenţierea între concesiune şi parteneriat public-privat.

‘Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a avizat negativ cererea de reexaminare. În urma dezbaterilor membrii comisiilor (Comisia economică de industrii şi servicii, Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului – n.r.) au hotărât, cu majoritate de voturi, să respingă cererea de reexaminare şi în consecinţă să adopte raport de admitere asupra Legii trimise la promulgare, fără amendamente’, se arată în raportul comun al Comisiilor economică, pentru buget şi administraţie publică.

În cererea de reexaminare, preşedintele susţine că potrivit art. 38 din noua Lege a parteneriatului public-privat, partenerul public poate să denunţe unilateral contractul de parteneriat public-privat.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Apa îmbuteliată din România, printre cele mai scumpe din Europa
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'