Moţiunea simplă împotriva lui Claudiu Năsui a fost respinsă. Prima reacţie a ministrului Economiei

Senatul a dezbătut şi votat, marţi, moţiunea simplă intitulată "O Românie în agonie, cu Năsui la Economie" prin care cei 41 de semnatari, senatori PSD, solicită demiterea "imediată" a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.
Filip Stan
16 mart. 2021, 19:15
Moţiunea simplă împotriva lui Claudiu Năsui a fost respinsă. Prima reacţie a ministrului Economiei
UPDATE:

„Moţiunea simplă împotriva mea a picat la vot. Este o demonstraţie a faptul că coaliţia este puternică. Toată lumea s-a mobilizat şi a venit. Am avut inclusiv prezenţa premierului. Le mulţumesc tututor colegilor din PNL, UDMR şi USR PLUS că au venit azi la vot. Moţiunea aş califica-o drept una superficială cu nişte puncte pe care le-am demontat fiecare dintre ele.

Un mod mai bun de a face politică ar fi unul în care nu mai facem atâtea atacuri la persoană şi mai ales atacuri la adresa familiei. După cum aţi văzut, în textul moţiunii problema PSD-ului nu a fost atât economia, cât a fost familia mea”, a declarat Claudiu Năsui, după respingerea moţiunii simple depuse de PSD împotriva sa. 

Claudiu Năsui susţine că patru senatori PSD au votat împotriva moţiunii

„Au fost cel puţin patru voturi chiar şi de la social-democraţi care nu au fost convinşi de către propria lor moţiune şi au votat contra acesteia. Nu putem şti exact cine, dar zice ceva să ajungi să votezi împotriva moţiunii propriului tău partid”, a spus Claudiu Năsui.

UPDATE: Senatorii au respins moțiunea simplă, depusă de PSD, împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Dintre cei 136 de senatori, la dezbaterea și votul moțiunii au fost prezenți 128. 55 au votat ”pentru”, 72 ”împotrivă” și unul s-a abținut.

UPDATE: Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a declarat că motivul dezbaterii moţiune simple împotriva sa este faptul că a stricat afacerile PSD-iştilor.

„Din aceste motiuni reiese un clasament al fricii PSD şi al unui vechi sistem de a face politică. Mai întâi, Vlad Voiculescu, acum eu.

Vorbiţi despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Aici e chiar hilar, de la PSD care a dat OUG 114, de la PSD care a destabilizat economia într-o singură zi, care a venit cu geniile economice Vâlcov, Andrușcă, Dragnea. Ați arătat atunci mediului privat că sunteți în stare de orice. Era un prăpăd total pe bursă.

Ați depus moțiunea pentru că am închis niște robineți de bani care mergeau spre mafii politice. Ați depus pentru că am deranjat interesele dvs financiare. Acum sunteți loviți la bani. Nu am destabilizat nicio economie, doar economia de gașcă a dvs. Aveți impresia că puteți să mă șantajați sau intimidați, dar nu veți reuși pentru că nu mi-e frică.

Din 37 de companii ale Ministerului Economiei, 28 au grave probleme economice, asta e rezultatul PSD – jaf, căpușare și debandadă.

Ziceti ca s-a declansat ancheta penala asupra masurii 3. Nu sunt specialist in drept penal, dar o ancheta penala nu se declanseaza de la sine. Eu am vorbit despre aceste nereguli, l-am anuntat pe premier si eu am facut plangerea la DNA”, a declarat Claudiu Năsui, conform Ştiripesurse.

UPDATE: Senatul va dezbate marţi, de la ora 16,00, şi se va exprima prin vot secret cu bile pe moţiunea simplă intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, a anunţat preşedintele Camerei superioare a Parlamentului, Anca Dragu.

Prin acest demers, cei 41 de semnatari, senatori PSD, solicită demiterea „imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

„Nu avem emoţii privind votul la această moţiune simplă împotriva ministrului Economiei. (…) Avem o oră şi jumătate de dezbateri, urmată de vot secret cu bile. Cu prezenţă fizică. Cu siguranţă vom avea cvorum, pentru că ştiam de procedură. Coaliţia va fi în sală. (…) Din păcate, în această moţiune simplă este un punct care face referire la familia ministrului şi mi se pare că este inacceptabil să ducem politica în zona de ‘radio şanţ’. Noi suntem mulţumiţi de activitatea ministrului Năsui şi cred că astăzi, în plen, dumnealui are ocazia să argumenteze poziţia sa şi a ministerului pe subiectele ridicate de PSD. Nu se pune problema ca USR şi Coaliţia să nu îl susţină pe ministrul Năsui, cu atât mai mult, dacă vă uitaţi, argumentele aduse în moţiune nu sunt legate de realitate. Sunt nişte declaraţii superficiale”, a afirmat Dragu, marţi, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Senatul dezbate şi votează marţi, începând cu ora 16.00, moţiunea simplă la adresa ministrului Economiei. „Dacă o putere străină ostilă şi-ar fi propus să destabilizeze economia naţională şi producţia românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să îl pună pe Claudiu Năsui ministru al Economiei. Niciun fel de forţe oculte externe şi nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naţionale nu ar fi reuşit, într-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, în doar 70 de zile”, se arată în moţiunea simplă depusă la Senatul României, săptămâna trecută.

Semnatarii moţiunii susţin că planurile ministrului Economiei vizează „blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti”, „anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti” şi „vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român”.

Senatorii PSD îl acuză pe ministrul Năsui, pe care îl consideră „un ministru penal”, că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei.

Iniţiatorii moţiunii mai susţin că „cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui”.

„Senatorii PSD solicită demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, cel care distruge economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, prin blocarea investiţiilor şi care vrea să vândă economia României pe 2 lei, să omoare HoReCa şi să blocheze exporturile”, încheie senatorii PSD moţiunea simplă.

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat, miercurea trecută, că moţiunea simplă este „pe deplin justificată şi foarte aşteptată” de către antreprenorii din România pentru că ministrul Economiei „nu are nicio viziune şi niciun mesaj pentru antreprenori”.

Ludovic Orban: Biroul Politic al PNL a mandatat Senatul să voteze împotriva moţiunii simple a PSD la adresa ministrului Claudiu Năsui

Ludovic Orban a anunţat că a fost votat în Biroul Politic al PNL de luni ca senatorii liberali să voteze împotriva moţiunii simple a PSD împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui. El a mai explicat că a fost un singur vot contra în BPN, însă nu a divulgat numele persoane, ci doar a precizat că este democraţie în partid.

Marcel Ciolacu, scenariu şoc despre moţiunea împotriva lui Claudiu Năsui. „Lor trebuie să le dea socoteală actuala putere care-l apără pe acest ministru iresponsabil!”
„Astăzi am dezbătut subiectul şi am luat o decizie în Biroul Politic în care am mandatat senatorii PNL să voteze împotriva moţiunii iniţiate de PSD. Când e vorba de poziţionări politice, BPN ia decizii politice. La fel am făcut şi în cazul celeilalte moţiunii din Camera Deputaţilor împotriva unui alt ministru. A fost un vot împotrivă în cadrul BPN. Nu vă dau identitatea pentru că e democraţie în partid”, a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament la finalul BPN al PNL.

Acesta a mai spus că, dincolo de hotărârea politică ca PNL să voteze împotriva moţiunii simple la adresa lui Năsui, formaţiunea susţine implementarea eficientă şi rapidă a tuturor programelor care susţin mediul de afaceri

Cum încearcă Claudiu Năsui să „muşamalizeze” scandalul fraudelor cu bani europeni pentru IMM-uri. Paul Ene, şeful USR Sector 4 care a avut acces ilegal la platformă, e acum secretar de stat

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Amendă de 825 lei dacă nu ai asta în mașină. Legea obligă toți șoferii din România
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Mare atenție! Au apărut primele cazuri de West Nile
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Vine o nouă minivacanță pentru români. Sunt mai multe zile libere ca în 2023
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis pentru proprietarii de apartamente. Cei care stau la bloc trebuie să le desființeze
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Fraudă uriașă de peste 120 milioane de dolari în criptomonede investigată în România
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!