Anchetat penal de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiției (SIIJ) pentru fals în declarații, acte de comerț incompatibile cu funcția și trafic de influență, fostul judecător Bogdan Ion-Tudoran, care a inventat probe în dosarul Băneasa, se bucură deocamdată de „imunitate” din partea procurorilor. De un an de zile, dosarele sale zac la Secția Specială, condusă de fostul procuror DNA Nicolae Marin (care a întocmit rechizitoriul în dosarul Băneasa), iar până acum fostul magistrat nu a fost nici măcar audiat.
În 22 august 2019, Ion-Tudoran a fost filmat ieșind din sediu SIIJ, unde s-ar fi întâlnit chiar cu Nicolae Marin. Apoi, s-a dus direct la sediul Curții de Apel, unde și-a scris pe loc demisia din funcția de judecător, fără preaviz. După câteva zile, Ion-Tudoran s-a internat la Psihiatrie.
Șefi de clinici, medici specialiști și directori de spitale s-au compromis și și-au pătat reputația profesională oferindu-i fostului judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran diagnostice psihiatrice false, cu scopul de a-l salva de ancheta penală derulată împotriva sa.
În timp ce făcea adevărate scamatorii cu procurorii care încercau să-l aducă la audieri, Ion-Tudoran și-a comandat un test MMSE (examinare minimă a stării mentale), pe care l-a picat cu brio. Acum se încearcă acreditarea ideii că Tudoran ar suferi de demență.
Testul care ar demonstra starea de demență a lui Tudoran
La testul de screening al alterării funcțiilor cognitive fostul judecător a oferit răspunsuri halucinante, care dovedesc o stare de demență, dar nu poate descoperi și simulanții.
Ion-Tudoran „nu a știut” în ce an și în ce oraș se află, nu a putut să numere din 7 în 7 și nu a putut reproduce în desen un ceas care să indice ora 11:10. El a desenat un ceas care arăta ora 11 fără 10.
Dosarul Băneasa
În sentința pronunțată în dosarul Băneasa, judecătorul Tudoran a copiat cuvânt cu cuvânt rechizitoriul întocmit de amicul său procurorul Nicolae Marin, cel care acum ar fi trebuit să-l ancheteze. Iar cel mai grav este că Ion-Tudoran a redactat motivarea hotărârii din dosarul Băneasa de pe patul de spital de la Psihiatrie, după ce i se aprobase demisia și nu mai era judecător.
Motivarea, nesemnată de Ion-Tudoran, a fost trimisă la Curtea de Apel București pe un stick de memorie, prin intermediul fiului său cel mic, Tudor Ion-Tudoran.
Postul de televiziune Românai TV a difuzat imagini care probează că fostul judecător și-a implicat și familia în faptele sale de natură penală.
Ion-Tudoran a fost informat (oare de cine?!?) când vor fi audiați la Secția Specială martorii protejați din dosarele sale de corupție, iar la data la care aceștia au venit la sediul SIIJ (26 august 2019), și-ar fi trimis acolo fiul cel mic.
Fiul cel mic al lui Ion-Tudoran a supravegheat sediul SIIJ, în timp ce procurorii îi audiau pe martorii protejați din dosarul tatălui său
Postul de televiziune România TV a difuzat imagini care probează că fostul judecător și-a implicat și familia în faptele sale de natură penală.
Gorilele lui Florin Pârvu au patrulat prin fața sediului SIIJ, pentru a-i intimida pe martori
Tudor Ion-Tudoran a fost filmat când, însoțit de doi angajați ai lui Florin Pârvu, zis „Chinezu”, patronul Autovit – partener de afaceri al tatălui său, a păzit sediul SIIJ timp de 7 ore, cât a durat audirea martorilor. Din când în când, juniorul raporta la telefon orice mișcare, așa cum se vede în imaginile surprinse de România TV. În acest timp, locotenenții lui Chinezu – interlopii Popescu Cristian și Andreescu Ciprian, potrivit postului TV, au patrulat ostentativ prin fața Secției Speciale, având grijă să fie văzuți de toți cei care intrau acolo.