Șerban Copoț s-a apucat, la 41 de ani, să își aprofundeze studiile. Prezentatorul de la iUmor are în pregătire, pe lângă revenirea trupei Animal X, un plan care vine dintr-o veche pasiune.
Acesta a devenit cunoscut de pe vremea când făcea ravagii în trupa Animal X. Mai apoi, a devenit un apreciat prezentator de televiziune. Însă nu mulți știu că și-a început cariera în domeniul Protecției Mediului, având și o facultate terminată în acest sens, potrivit Antena Stars.
Acum, este motivat să se dezvolte și mai mult în acest sens. Șerban Copoț a început să studieze despre amprenta de carbon și schimbările climatice.
El este și președintele unei asociații în acest domeniu încă din anul 2006 și are planuri mari legate de problematica poluării, iar asociația sa a lansat în 2009 primul calculator de nișă de CO2 din sud-vestul Europei.
„M-am reapucat de școală la 41 de ani, să îmi continui studiile pe care le am în domeniul Protecției Mediului. Acum fac o specializare pe amprentă de carbon și tot ce înseamnă subiectul acesta, schimbări climatice. Noi am scos primul calculator de nișă de CO2 din sud-estul Europei în 2009 și acum ne pregătim, lucrăm la un software să scoatem o aplicație tot pentru amprenta de carbon, dar mult mai complexă”, a declarat Șerban Copoț, pentru sursa citată.
Pe Instagram, vedeta s-a filmat în timp ce studia, susținând că nu poate reține ceva dacă nu notează cu mâna lui.
„Râuri de cerneală. Nu ştiu dacă vi se întâmplă şi vouă, dar eu până nu scriu cu mâna mea parcă nu se aşează lucrurile calumea aici în cap. Mi se pare steril rău învățatul pe ecran. Sigur, e o problema doar a generațiilor mai vechi… şi, da, ador să scriu cu stiloul. Şcoala e brățară de aur #carbonfootprintspecialist #carbonaccounting”, a scris acesta.
Vezi această postare pe Instagram
Șerban Copoț a dezvăluit, la 24 de ani de la debutul Animal X, că trupa nu s-a destrămat niciodată, ci doar a luat o pauză.
„(…) Noi nu ne-am despărțit, doar am luat o pauză. La un moment dat o să revenim. Revenirea o să fie pur și simplu de hobby, cu muzică care să ne placă în principal nouă, fără să mai căutăm niciun fel de topuri, niciun fel de radiouri, niciun fel de… Acum te ajută online-ul suficient de mult. Dacă lumea vrea să audă ce este de cântat, te poate găsi și aprecia, fără să mai fi nevoit să apelezi la clasicele metode de promovare. Deci, da! Va fi așa, o muzică de suflet. Nu vom mai căuta acel mainstream. Noi le reorchestrăm de când am trecut la varianta live, am reorchestrat piesele acestea”, a mai spus el.