Şerban Huidu a reacţionat la comparaţia făcută între pedeapsa cu suspendare primită de el în dosarul de ucidere din culpă în care a fost judecat şi cea de 10 ani cu executare primită de Dan Voiculescu. Realizatorul a reacţionat pe blog, iritat de o declaraţie a primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.
„Nici nu s-au racit bine stirile fierbinti ale condamnarii de rasunet ca bagatorii de sema si cei ce judeca simplist s-au apucat sa faca niste comparatii cel putin ciudate. Intre ele Olguta fosta la prm actualmente la Psd si mare primarita in Craiova.
As vrea sa o rog asa: sa se documenteze exact atunci cand vorbeste de accident ca altfel se face de ras, apropos iata ce insemna accident conform dexului”:ACCIDÉNT, (1, 2, 3, 4, 6) accidente, s. n., (5) accidenți, s. m. 1. S. n. Eveniment fortuit, imprevizibil, care întrerupe mersul normal al lucrurilor (provocând avarii, răniri, mutilări sau chiar moartea). ♦ Fapt întâmplător, banal, care aduce nenorocire.
Doamna Olguta „fortuit” insemna „intamplator” vine de la Fortuna-zeita destinului intalesasi? Din pacate diferenta intre infatisarea dumneavoastra-cea a unei femei frumoase si gandire este imensa. Am sa incerc sa va fac sa intelegeti de ce sunt mai periculoase evaziunea si spalarea de bani decat un accident fie el si din culpa:
In America si nu numai acolo, evaziunea fiscala si spalarea de bani sunt considerate crima cu premeditare nu accident. Pentru ca cel invinuit, se socoteste ca din proprie vointa, deci nu accidental, a furat statul de bani, bani cu care se puteau ridica de exemplu spitale unde sa se salveze vieti! Justitia pedepseste premeditarea, actul voit asta nu intelege cineva care are lacune la capitolul cunostinte elementare de drept!
Ma rog, e ciudat din partea mea sa fac aprecieri cu privire la condamnarea unui om. Nu am nici pregatirea nici ipocrizia necesara. Fapta in sine este o tragedie pentru oricine. Bogat sau sarac, cu familie sau fara. Am sa vorbesc daca vreti ca gest simbolic.
Eu cred ca prin cele intamplate ieri s-a incheiat o era, o perioada istorica a dezvoltarii noastre. Perioada in care cei ce avea legatura cu Securitatea, cu banii si relatiile ei, si care au dezvoltat astfel un capitalism de cumetrie, au devenit sau vor deveni istorie.
De remarcat ca potetatii de acest tip si-au facut imperii media care s-au agatat de mentalitati ce au fost impamantenite in Romania 50 de ani. In loc sa le schimbe, le-au exacerbat populist, incercand sa tina in bezna o anumita parte a populatiei pe care au manevrat-o cum au vrut ei. Pentru asta sunt chiar mai vinovati decat maruntele afaceri de grup sau cumetrie pe care l-au dezvoltat intre timp!
Citeşte şi Dan Voiculescu, prima noapte în închisoare. Vezi cu cine este coleg de celulă
Este de fapt, simbolic cum am mai spus, ceea ce s-ar fi putut face in urma cu foarte multi ani cu o Lege a Lustratiei foarte bine pusa la punct. Este ceea ce se putea face cu celebrul „punct 8 de la Timisoara” daca era inteles si aplicat atunci. Asta ne-ar fi salvat de peste 20 de ani de zvarcoliri inutile! Cehii au facut asta si sunt atat de departe de noi!
Eu personal sunt optimist, si repet acest articol nu se refera la o persoana ci la o perioada neagra!”, a scris Şerban Huidu pe blog.