Șerban Mihăilescu a reluat practic declarația dată în iunie 2017 la instanța supremă în legătură cu participarea sa la o serbare organizată în anul 2009, în Israel, de consultantul politic Tal Silberstein.
Fostul senator a relatat că a primit o invitație din partea omului de afaceri Nicolae Dumitru pentru a merge la Tel Aviv, unde Tal Silberstein își sărbătorea ziua de naștere. Mihăilescu a explicat că l-a întâlnit acolo și pe Călin Popescu-Tăriceanu, însă nu a stat de vorbă cu acesta, potrivit Agerpres.
Procurorul de ședință a remarcat că, inițial, în declarația dată la DNA — Brașov, Șerban Mihăilescu a spus că a mers la ziua lui Tal Silberstein în 2007, după care în instanță a revenit și a precizat că, de fapt, a fost în anul 2009. Procurorul a anunțat că DNA își menține decizia de a-l cercetata pe Șerban Mihăilescu pentru mărturie mincinoasă, deoarece declarația dată de acesta în instanță în dosarul lui Tăriceanu nu concordă cu cea dată la DNA în timpul anchetei.
În replică, Șerban Mihăilescu a spus că a greșit în declarația dată la DNA Brașov.
Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 28 noiembrie, când va fi audiată Ioana Valmar, fosta soție a lui Tăriceanu. Președintele Senatului nu a participat la proces.
Pe 7 iulie 2016, Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. În același dosar, Dorin Marian, fost șef al Cancelariei când premier era Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, după ce ar fi dat o declarație neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul „Ferma Băneasa”.
Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.
Procurorii spun că Tăriceanu a susținut în mod nereal că nu a avut cunoștință despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) și Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaților Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare și nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.
Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declarații necorespunzătoare adevărului și nu a spus tot ce știe în legătură cu relația avută cu inculpații Tal Silberstein, Dan Andronic și Remus Truică, cu întâlnirile și discuțiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacționarea imobilelor menționate și modalitatea de dobândire și valorificare a bunurilor revendicate.