”Aşteptarea privind schimbarea Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr din funcţii în urma raportului de evaluare a creat-o chiar domnul ministru Toader. Nu i-a fost cerută de PSD, nici de lideri, nici de grupurile parlamentare, nici de persoane individuale, pentru că nu şi-ar permite nimeni să facă o asemnea propunere. Nici nu ar putea ministrul Justiţiei să dea curs unei asemenea solicitări. Domnia sa a fost cel care a creat o asemnea aşteptare din perspectiva unei evaluări care a fost judicios întocmită şi cu o concluzie pe măsură. Dar eu am şi spus nu în aceste condiţii şi nu pe decizia CCR s-ar impune revocarea din funcţie a unui şef de parchet sau unei persoane cu funcţie de conducere în ministerul Public. Lucrurile s-au amestecat. Aţi văzut se vobeşte când de câmpul tactic în care se amestecă judecătorii şi procurorii, ceea ce nu mai trebuie în niciun caz acceptat. Am auzit o discuţie legată şi de DIICOT. DIICOT, cel puţin în ultima perioadă sub mandatul procurorului şef Horodniceanu nu a fost implicat în niciun fel de scandal, de dezbatere publică ca o preocupare a siocietăţii, ba din contră, există suficiente temeiuri pentru a crede că lucruirile încep să se schimbe în bine acolo”, a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae, conform Mediafax.
Senatorul a spus că ”se îndoieşte” că PSD ar putea retrage sprijinul politic lui Tudorel Toader, însă este de părere că evaluările ar trebui făcute ”mai temeinic” şi ”pe criterii foarte clare”.
”Ministrul Justiţiei ar avea între obligaţiile sale prioritare şi aceasta de evaluare mult mai temeinică pe nişte criterii foarte clare. Să vedem ce se întâmplă cu dosarele aflate pe rol în ceea ce priveşte vechimea. Dacă există disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte prioritizarea şi ordionea cronologică în care sunt luate dosarele, (…) de ce se produc nişte schimbări, nişte permutări. Câţi procurori se alocă pentru că un dosar pentru că totdeauna, DNA-ul cel puţin se plânge de insuficienţa procurorilor”, a mai spus senatorul PSD.