Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, despre nemulţumiţii de legea salarizării: „Nu sunt ţinuţi în lanţuri”

Bugetarii nemulţumiţi de legea salarizării nu "vor fi obligaţi, ţinuţi cu lanţurile de un salariu nejustificat de mic în sistemul bugetar",având "libertatea de a alege calea activităţii private", a adeclarat miercuri preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Şerban Nicolae.
Romania TV
12 apr. 2017, 09:34
Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, despre nemulţumiţii de legea salarizării:

„În general, nemulţumirile celor cu salarii foarte mari mă lasă rece. Există funcţionari şi în aparatul Senatului care au venituri lunare mult mai mari decât un senator. Nu ştiu cât de nemulţumiţi ar fi cei cu salarii foarte mari, cât de justificate ar fi aceste nemulţumiri, dar probabil nu neapărat în presiuni, ci mai degrabă în piedici de întârziere a unei soluţii echitabile şi generale s-a produs până acum. O să vedem în perioada următoare cine este cel nemulţumit şi cum ar justifica nemulţumire. Avem, uitaţi am zis de procurorul general care are un venit cam de cinci ori cât un parlamentar. Nu-mi dau seama dacă munceşte de cinci ori mai mult sau are o importanţă de cinci ori mai mare sau un procuror general al României face cât cinci parlamentari, dar foarte puţină lume e interesată de cât câştigă procurorul general, dar foarte multă lume spune că parlamentarii câştigă prea mult. Dacă există funcţionari nemulţumiţi sau demnitari nemulţumiţi au libertatea de a alege calea activităţii private. Sunt convins că sunt persoane cu o competenţă deosebită care faţă tuturor rigorilor economiei de piaţă, au şi performanţă, şi calitate, şi competitivitate. Nu cred că vor fi obligaţi, ţinuţi cu lanţurile de un salariu nejustificat de mic în sistemul bugetar”, a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae.

Senatorul a făcut referire şi la salariile parlamentarilor şi miniştrilor.

„Nu semnează condica. Obligaţia este permanentă, conduita în spaţiul public ar trebuimai spus să fie raportată la acest statut. Şi eu cred că salarizarea şi la parlamentari şi la miniştri şi la alte funcţii importante din stat, şi la procurori şi la poliţisti, mă refer la funcţiile de conducere, ar trebui să fie una echilibrată, în aşa fel responsabilitatea pe care o are fiecare să nu se regăsească neapărat într-un raport bazat pe salariu. Indemnizaţia ţine de veniturile personale raportate de funcţii, nu la necesităţile funcţiei sau la beneficiul pe care funcţia îl aduce societăţii”, a mai spus senatorul PSD.

Şerban Nicolae s-a declarat nemulţumit miercuri de salariul procurorului general al României, despre care a spus că este de cinci ori mai mare decât al unui parlamentar, comentând ironic că nu îşi dă seama dacă acesta munceşte de cinci ori mai mult sau are o importanţă de cinci ori mai mare decât un senator sau un deputat.

„Am zis de Procurorul General care are un venit cam de cinci ori cât un parlamentar. Nu-mi dau seama dacă munceşte de cinci ori mai mult sau are o importanţă de cinci ori mai mare sau un procuror general al României face cât cinci parlamentari, dar foarte puţină lume e interesată de cât câştigă procurorul general, dar foarte multă lume spune că parlamentarii câştigă prea mult”, a declarat Şerban Nicolae.

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...