„Toți spun că mâncau cartofi. Ăsta a fost finalul, a fost ultima perioadă, au fost și perioade bune. Aş fi ipocrit să spun că eu am dus-o rău atunci. Îl regret şi nu-l regret (n.r. pe Nicolae Ceauşescu). Din din ce punct îl regret? În primul rând că era naționalist. A făcut o țară. Tot litoralul e făcut de el. Aveam o chestie că suntem români și mândri și așa. Ăștia au distrus absolut o țară total, ne-au vândut, suntem colonie, asta e teoria mea. Suntem vânduți fără discuție, ce spun ăia de afară asta facem.
E un scandal total. Nu mai există o doctrină din punctul meu de vedere. Adică nu există ca afară domne, stânga și dreapta. La noi sunt tot felul de invenții de partiduleţe.”, a spus Serghei Mizil la Antena 3.
Serghei Mizil a fost bun prieten cu Nicu, fiul cel mic al cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu. Din gașca veselă mai făcea parte și Mădalin Voicu, dar și Jean Maurer, fiul primului ministru comunist Ion Gheorghe Maurer.
Ei au fost prietenii cei mai apropiaţi ai „Prințișorului”, care era cunoscut pentru petrecerile pe care le organiza la acea vreme.
„Pe mine m-au criticat o singură dată în şedinţă de comitet, că a venit tata nervos acasă. Mi-au zis tendinţe de căpătuială, exploatarea omului de către om şi umilirea muncii şi mi-a fost o ruşine, de nu am putut să beau decât pe loc.
Ea (n.r. Elena Ceauşescu) mi-a spus mie la un moment dat că oameni ca mine nu au ce căuta în România. Şi eu i-am spus că merg afară oricând, că oricum merg. Avea dreptate. După ce am bătut circa de Miliţie de la Braşov şi atunci s-a enervat foarte tare. Era normal să nu îi convină.
Eram idioţi. Am mers în cofetărie şi au spus că nu au băutură. Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo”, a povestit Serghei Mizil pentru sursa citată.