Serghei Skripal şi fiica acestuia se află în stare critică, dar stabilă

Fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica acestuia, Iulia, se află în stare critică, dar stabilă, după ce au fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică în oraşul englez Salisbury, a anunţat Cara Charles-Barks, directorul executiv al fundaţiei Salisbury NHS, relatează site-ul The Independent.
Filip Stan
23 mart. 2018, 04:14
Serghei Skripal şi fiica acestuia se află în stare critică, dar stabilă

Medicul britanic a mai precizat că poliţistul Nick Bailey, care a fost expus atacului din 4 martie, a fost externat joi seara întrucât se află în stare bună. Bailey a precizat că „viaţa nu va mai fi la fel” pentru el şi că va refuza orice interviu.

Un judecător britanic a precizat că fostul spion rus şi fiica sa ar putea avea leziuni cerebrale grave care să facă imposibilă recuperarea. O instanţă din Londra a acordat, joi, permisiunea pentru prelevare de probe de sânge de la Serghei şi Iulia Skripal, pentru efectuarea unor teste de către Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice.

Efectul exact al expunerii la substanţa respectivă asupra sănătăţii lor pe termen lung rămâne neclar, chiar dacă testele medicale indică faptul că ar putea fi compromisă capacitatea lor mentală până la un nivel necunoscut. Ambii sunt în prezent într-o condiţie fizică stabilă şi nu sunt aşteptate schimbări în viitorul apropiat. Ambii sunt trataţi cu scopul de a fi menţinuţi în viaţă şi eventual de a avea o recuperare optimă„, a spus judecătorul Williams, care a citat un raport al medicilor.

Judecătorul a adăugat că pacienţii în cauză sunt „puternic sedaţi” şi că Serghei Skripal nu poate să comunice în niciun fel, în timp ce fiica lui nu a reuşit să comunice într-o manieră „semnificativă„.

Specialiştii Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice vor să confirme concluzia anchetei britanice, potrivit căreia Rusia a dezvoltat agentul neurotoxic „Novichok”, folosit pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia.

 

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi ar fi fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică. Rusia a respins toate acuzaţiile.

În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu serviciul britanic de informaţii externe (MI6). Ulterior, acesta a primit azil în Marea Britanie.

Spynews
Ai văzut-o pe fetița din imagine? Dacă da, sună la 112! Alexia are 13 ani și a dispărut / FOTO
Bzi.ro
Diana Munteanu, pictorial provocator la plajă, la 45 de ani! S-a fotografiat în costum de baie și i-a înnebunit pe fani!
Fanatik.ro
Cât costă, de fapt, să-ți cumperi o insulă în Grecia. O vilă în Pipera ajunge la aceiași bani
Capital.ro
Elena Udrea e despărțită de Adrian Alexandrov. Ce a făcut tatăl fiicei sale (FOTO)
Playtech.ro
ȘOCANT Cum a ajuns să arate acum Gabriela Szabo. Este de nerecunoscut la 48 de ani
DailyBusiness
Vine CRIZA? Marile orașe ale României, grav afectate
Adevarul
Pastila „Super Mario”, „specialitate” cu potențial letal vândută de „Dana Marijuana”. „Traficanții olandezi o produc special pentru copii”
Spynews
Cristian Marinescu și Deni Stavăr de la Mireasă, ceartă aprinsă în fața tuturor. De la ce a pornit totul. Cum a reacționat Antonia, fosta iubită a bărbatului
Spynews
Bunicul Luizei Melencu, mărturisiri uluitoare. Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe adolescenta de 18 ani
Evz.ro
Trei răniți la filmările pentru pelicula lui Codin Maticiuc. Cascadorii încheiate la spital
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Regina lui Salam, mega-mulată și super-dotată! Roxana Dobre, ieșire-fulger pe Nordului cu…
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Când intră pensiile recalculate pe card în luna septembrie? S-a anunțat data la care vor începe să fie virate noile sume
Capital.ro
Pierzi banii de la stat. Este obligatoriu să aștepți 120 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
"O tragedie, păcat". Și-a ucis unchiul pentru a o salva! Un tânăr din Mehedinți riscă să meargă la închisoare după ce l-a lovit mortal pe bărbatul care îi bătea bunica
substantial.ro
Kremlinul neagă întâlnirea dintre Putin și Pavel Durov înainte de arestare
MediaFlux
DOLIU în FOTBAL! A MURIT un mare ANTRENOR al NAȚIONALEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...