Sergiu Andon a explicat că există două planuri în care acesta priveşte decizia colegilor săi prin care i-a fost ridicată calitatea de deputat – unul strict personal şi celălalt juridic.
Din punct de vedere strict personal, Sergiu Andon spune că viaţa sa nu va suferi nici o modificare în rău, ci dimpotrivă, va avea chiar de câştigat în planul libertăţii sale, dar şi în planul libertăţii de exprimare, aspecte pe care le consideră a fi „o cheie a vieţii”.
„Viaţa mea nu va suferi nici o modificare în rău, nu devin nici mai bun, nici mai rău, nici mai prost, nici mai deştept, nici mai drept, nici mai ticălos”, a adăugat acesta.
Conservatorul consideră însă decizia parlamentarilor ca fiind una de neînţeles din punct de vedere juridic.
„Nu există hotărâre judecătorească definitivă care să tranşeze această problemă. S-a tot vorbit de ea, dar nu a fost depusă şi nici nu avea cum, pentru că hotărârea folosită ca pretext este o altă problemă. Problema de drept referitoare la incompatibilitate se află pe rol cu termen la 6 noiembrie. De asemenea, tot din punct de vedere juridic, în măsura în care legislaţia permite parlamentarului-avocat să practice şi avocatura, este o restrângere atât de serioasă a dreptului de a fi ales, încât nu va putea fi înţeleasă de instanţele europene. Aşa încât viitorul crează surprize sub acest aspect”, a detaliat Sergiu Andon.
El a dorit să precizeze că nu le reproşează nimic colegilor parlamentari care au fost de altă părere, cu excepţia celui care a lansat „ideea falsă” a existenţei hotărârii judecătoreşti.
„Şi nu le reproşez nimic pentru că mi s-a şi spus public sau semi-public că juridic am dreptate, dar că decizia este una politică. Rămân acelaşi om mai liber şi mai ferm în opiniile mele”, a mai spus Sergiu Andon.