Premierul moldovean, însoţit de reprezentanţi ai ministerelor Afacerilor Interne, Mediului, Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, ai Agenţiei „Apele Moldovei” și ai Administrației publice locale, au constatat că starea lacului este relativ bună şi are capacitatea de a preveni riscul de inundaţii, doar că este nevoie ca barajul să fie consolidat.
Gheorghe Brega susține că, odată cu trecerea lacului în gestiunea Agenţiei „Apele Moldovei” și începerea lucrărilor de consolidare a barajului, pericolul de inundații este scăzut. „Pentru a începe lucrările de consolidare a construcţiei au fost alocate 2,6 milioane de lei”, a menționata acesta.
Sursa imagini: TV 7
Barajul lacului Ghidighici a fost construit în anul 1963 și reține unul dintre cele mai mari lacuri din țară cu o suprafaţă de 740 de hectare. În cazul avarierii sau distrugerii digului există pericolul de inundaţii în municipiul Chișinău şi raionul Anenii Noi. Notăm că, Serviciul Informaţii şi Securitate a expediat o scrisoare în adresa Preşedintelui şi Prim-ministrului interimar al Republicii Moldova, prin care informează că lacul de acumulare Ghidighici se află într-o stare deplorabilă, fiind un risc pronunţat pentru sistemul ecologic.