Serviciul de securitate Ucraina: ruşii îşi mută morţii noaptea pentru a acoperi pierderile grele

La Kiev, Ministerul Apărării ucrainean susţine că a distrus peste 1.000 de tancuri ruseşti de la începutul războiului. Peste 23.000 de soldaţi ruşi au fost, de asemenea, ucişi.
Filip Stan
02 mai 2022, 18:17
Serviciul de securitate Ucraina: ruşii îşi mută morţii noaptea pentru a acoperi pierderile grele

Serviciul de securitate ucrainean susţine că ruşii mută cadavrele militarilor ucişi în Ucraina în loturi mici şi pe timp de noapte pentru a masca amploarea pierderilor lor, potrivit Sky News.

Serviciul ucrainean spune că metoda de transport este mult mai lentă, astfel încât cadavrele ajung în Rusia „pe jumătate descompuse” şi trebuie să fie identificate.

Zelenski, după ce a scăpat de asasinate, iar armata sa a ucis zece generali ruşi: Sunt recunoscător seviciilor de informaţii
Serviciul de Securitate al Ucrainei mai susţine că a interceptat conversaţii telefonice între ruşi în care se discută această problemă.

Într-o conversaţie, un soldat rus ar fi spus că doar 20-22 de persoane din batalionul său de aproximativ 200 de oameni au supravieţuit. Alţi nouă au refuzat să continue lupta.

Jurnaliştii nu au putut verifica informaţiile din surse independente.

Un spion rus, infiltrat în Statul Major al armatei ucrainene, dezvăluie un consilier al preşedintelui Zelenski

Autorităţile de securitate ucrainene afirmă că au descoperit o reţea de agenţi ruşi care activau în Ucraina, informează luni DPA. Unul dintre aceşti spioni se infiltrase chiar în Statul Major al armatei ucrainene, a dezvăluit duminică seara Oleksii Arestovici, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru canalul Feighin Live.

El nu a oferit detalii despre numărul acestei reţele de spioni ruşi, dar a menţionat că numai unul dintre aceşti „agenţi” activa în Statul Major al armatei ucrainene. Acesta a fost demascat şi arestat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), a precizat Arestovici, citat de agenţia de presă oficială ucraineană Ukrinform.

Ucraina, victorie zdrobitoare în faţa armatei lui Putin: zece drone au fost doborâte în 24 de ore VIDEO
Arestovici a dezvăluit şi una dintre presupusele ţinte ale acestui grup de diversionişti. „Tovarăşii trebuiau să doboare un avion de pasageri deasupra Rusiei sau Belarusului şi apoi să spună că Ucraina este cea responsabilă”, a declarat consilierul prezidenţial.

Pentru a-şi pune planurile în aplicare, prezumtivii agenţi ai Rusiei urmau să utilizeze un lansator portabil de rachete sol-aer Stinger din stocurile ucrainene.

„Aceştia plănuiau să obţină lansatorul prin intermediul unor voluntari ucraineni, iar pentru a le câştiga încrederea le-au oferit informaţii reale despre mişcări de trupe ruseşti, dezvăluindu-le coordonatele din teren ale mercenarilor ceceni” ai lui Ramzan Kadîrov, a declarat Arestovici.

Conform media ruse, între Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), unele cercuri ale armatei ruse şi Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin, se duce de mult timp un adevărat război.

Într-un comunicat dat publicităţii duminică, SBU menţiona că „a efectuat o operaţiune specială în mai multe etape, timp în care a neutralizat un grup de sabotaj şi recunoaştere bine mascat”.

„Agenţi ai Statului Major al armatei ruse pregăteau un atac terorist vizând doborârea unui avion de pasageri deasupra teritoriului Rusiei sau Belarusului. Invadatorii intenţionau să acuze apoi, fără temei, Ucraina şi pe partenerii noştri de atacarea avionului de pasageri”, subliniază SBU, citat de agenţia de presă Unian.

Din componenţa acestui grup diversionist făceau parte – potrivit SBU – două persoane cu dublă cetăţenie şi un complice pe care l-au recrutat. Grupul era coordonat de cetăţeanul rus Aleksandr Tiuterev, ofiţer din cadrul Direcţiei principale de informaţii de pe lângă Statul Major al armatei ruse (GRU), cu numele de cod „Morpeh” („Puşcaşul”).

Acesta, conform SBU, a participat la organizarea unei serii de atacuri teroriste în regiunea Odesa, pentru care fusese dat în căutare de către autorităţile ucrainene.

Război în Ucraina: Rusia anunţă că a lovit 389 de ţinte ucrainene/ Ucraina susţine că a distrus peste 1.000 de tancuri ruseşti

Rusia anunţă sâmbătă că unităţile sale de artilerie au lovit peste noapte 389 de ţinte ucrainene, inclusiv 35 de puncte de control, 15 depozite de arme şi muniţii şi mai multe zone în care erau concentrate trupele şi echipamentele ucrainean. Ministerul rus al Apărării a declarat că rachetele sale au lovit patru depozite de muniţie şi combustibil.

La Kiev, Ministerul Apărării ucrainean susţine că a distrus peste 1.000 de tancuri ruseşti de la începutul războiului. Peste 23.000 de soldaţi ruşi au fost, de asemenea, ucişi.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Care sunt cei mai sănătoși pești de mâncat. Sunt de 10 ori mai ieftini ca somonul, plini de vitamine și se găsesc în toate supermarketurile
Capital.ro
Doliu naţional în România! A murit Nicu Covaci, fondatorul Phoenix
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
SE SCHIMBĂ LEGEA! Obligaţie nouă în grădiniţe şi şcoli, din septembrie
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
A murit Nicu Covaci. Fondatorul trupei Phonix avea 77 de ani
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
BREAKING NEWS | Nicu Covaci a murit după o lună de internare. Spitalul județean Timișoara a făcut primele declarații
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Al doilea caz de infectare cu virusul West Nile, confirmat în România. Un pacient din Mureș a fost internat cu encefalită virală acută
Capital.ro
Statul ia BANII românilor. Legea pe care oamenii nu o acceptă: Va fi total pe dos
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Televiziunea turcă întrerupe transmisia după înfrângerea sportivei Kayra Ozdemir la Jocurile Olimpice
MediaFlux
ARMATA ROMÂNĂ face RECRUTĂRI! Cine sunt cei VIZAȚI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?