Afirmația a fost făcută în contextul în care reprezentanții administrației publice din orașul Anina au arătat că se confruntă cu o serie de probleme în ceea ce privește funcționarea căminului de bătrâni.
„În 2008, când s-a făcut acea reformă în sănătate și s-au desființat spitalele, au dat posibilitatea înființării acestor centre de asistență socială sau, cele mai multe, centre de bătrâni. Acestea au fost finanțate, în perioada aceea, prin bugetul Ministerul Muncii. Cred că de mai mult de cinci ani nu a mai fost reluată o finanțare pentru aceste instituții. Avem, în schimb, asigurată finanțarea, și de aceea nu ne-am mai gândit să punem din bugetul de stat, pentru POCU, toată partea de servicii către persoane vârstnice sau persoane cu dizabilități. Din aceste considerente, bugetul de stat nu mai vine să finanțeze, în prezent, centrele respective. Prin urmare, primarii trebuie să-și depună aceste aplicații în POCU, pentru a primi finanțarea”, a precizat Sevil Shhaideh, potrivit Agerpres.
În ultima ședință extraordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăriei Anina i-a fost alocată suma de 60.000 de lei pentru căminul de bătrâni înființat în locul fostului spital. De asemenea, Primăria Anina a primit, prin Trezorerie, 114.000 de lei, care alături de cei 60 mii lei reprezintă exact cifra deficitului înregistrat de centrul social.
Primarul localității Anina, Gheorghe Românu, a afirmat, la acel moment, că stingerea arieratelor nu rezolvă și funcționarea pe mai departe a centrului pentru persoane vârstnice.