Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au plecat în acelaşi timp de la sediul PSD, unde social-democraţii au decis să acorde sprijin total pentru cele două în ciuda anchetei DNA.
Întrebată dacă ia în calcul varianta demisiei, Sevil Shhaideh a răspuns: „Nu, sub nicio formă.”
Sevil Shhaiadeh a spus că are probele necesare pentru apărare precizând că HG-ul pentru care s-a început urmărirea penală împotriva sa a avut toate avizele necesare şi au fost „conforme cu legea”.
Întrebată dacă are probe pentru apărarea sa, Sevil Shhaideh a spus: „Bineînțeles”.
Biroul Permanent Național al PSD a decis susținere totală pentru miniștrii Rovana Plumb și Sevin Shhaideh. „Acestora nu li se va cere demisia și nici nu vor demisiona”, este decizia unanimă a membrilor acestui for al PSD, anunţă România TV.
„Am ascultat colegele. Concluzia a fost că au respectat prevederile legilor în vigoare şi se consideră nevinovate. După intervenţiile unor colegi, decizia a fost de sprijin total. Le-au solicitat să nu demisioneze din funcţie şi le vom susţine”, a declarat liderul Grupului PSD din Camera Deputaţilor, Ioan Munteanu.
Decizia a fost luată cu unanimitate. În opinia forului PSD avem a face cu un dosar politic, un atac la PSD, la Coaliție și la liderii ei.
Vineri, DNA a anunţat că a fost începută urmărirea penală a actualului vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale Publice Sevil Shhaideh, suspectată de abuz în serviciu, infracţiune săvârşită în perioada în care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, privind trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.
În acelaşi dosar, DNA a cerut şi sesizarea Camerei Deputaţilorpentru formularea cererii de urmărire penală a actualului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb, la data respectivă ministru al Mediului, care ar fi iniţiat Hotărârea de Guvern premergătoare pentru trecerea insulei de pe Dunăre din administrarea „Apelor Române” în cea a Consiliului Judeţean Teleorman.
Procurorii DNA spun că, în condiţiile în care Insula Belina şi Braţul Pavel fac parte din domeniul public al statului, „nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege”.
DNA spune că, iniţial, Ministerul Justiţiei şi cel al Finanţelor s-au opus acestei soluţii, dar ulterior Guvernul a trecut, în numai 17 ore, un alt act normativ, premergător, prin care se modificau codurile de clasificaţie ale imobilelor astfelîncât să se creeze „aparenţa că trecerea lor la CJ nu mai impune adoptarea unei legi”.
La data respectivă, noiembrie 2013, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice era condus de Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh fiind secretar de stat.