Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir! Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostească cei care vor să aibă copii

Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir este prăznuit anual pe data de 26 octombrie de către creștinii din întreaga lume. Considerat de sute de ani ocrotitorul Tesalonicului, Sfântul Dimitrie, este unul dintre sfinții militari care a devenit martir pentru dragostea sa față de Dumnezeu.
Alina Costache
25 oct. 2023, 16:37
Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir! Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostească cei care vor să aibă copii
Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostească cei care vor să aibă copii

Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostească cei care vor să aibă copii. Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir s-a născut în cetatea Solun, Tesalonicul de astăzi, într-o familie înstărită, creștină, care pe lângă educația aleasă i-a insuflat și dragostea către Dumnezeu pe care l-a slujit până la moarte.

Citește și Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Dumitru. Ce este bine să faci pe 26 octombrie 2023 și de ce să te ferești ca să ai noroc tot anul

Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostească cei care vor să aibă copii

Tatăl său era voievodul Solunului pe care Dimitrie avea să îl conducă câțiva ani mai târziu în calitate de prefect. Chiar dacă întreaga familie era creștină, tată sfântului a evitat să își mărturisească public dragostea față de cele sfinte pentru a evita prigoana asupra creștinilor.

În vremurile acelea rugăciunile se făceau pe ascuns, iar cei care se identificau cu „Dreapta Credință” erau pedepsiți de conducătorii păgâni.

La fel ca și alți creștini, pentru faptele sale Sfântul Dimitrie a fost întemnițat, apoi ucis cu sulițele la porunca Împăratului Maximian.

Trupul său a fost îngropat de camarazii creștini într-un mormânt din care mai târziu a început să curgă picături de mir.

Acestea au fost folosite de creștini la vindecarea unor oameni care sufereau de boli incurabile, iar de aici îi vine și numele de Izvorâtorul de Mir.

„De asemenea, era și milostiv către săraci și aducea mari faceri de bine celor care le trebuiau. Dar nu aveau fii, și pentru aceasta erau în mare mâhnire și se rugau lui Dumnezeu cu tot dinadinsul, ca să le dea moștenitori casei lor”, spun preoții.

În ziua praznicului Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir credincioșii sunt sfătuiți să rostească această rugăciune extrem de puternică.

„Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ţie în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Aşa cum Tu ai reuşit să nu te închini la idoli şi la duşmanii lui Hristos, tot aşa ajută-ne să-i biruim pe toţi duşmanii noştri ştiuţi şi neştiuţi. Sfinte Mare Mucenic, dă-ne putere şi binecuvântează-ne să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă şi să ne despartă de persoanele pe care le preţuim şi le iubim. Aşa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul lie, cel care-i omora pe creştinii din Salonic , tot aşa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura şi de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră şi ajută-ne să scăpăm din cele mai cumplite primejdii. Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă marea lui milă. Amin.

Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu şi harazit sa ocupi functia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ti-a îngaduit sa poti veşti cu mai multa uşurinta şi autoritate cuvantul mantuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lasat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenintarile lui, ci ai renuntat la orice demnitate lumeasca pentru a caştiga fericirea veşnica.

Impartind toate bunurile tale celor saraci ai mers la închisoare cantand cel mai frumos imn de biruinta al creştinilor: ‘Aleluia.’ Strapuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemanat cu Mantuitorul tau rastignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul sa gust macar în parte fericirea pe care o da trairea sincera a credintei. Binecuvanteaza-ma şi pe mine, ca sa ma pot împotrivi greutatilor pe care le întalnesc în stradania de a-mi apara credinta. Bunul Dumnezeu a rasplatit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferintele savarşind nenumarate minuni cu moaştele tale, care atunci cand au fost gasite emanau un parfum placut mirositor.
Da-mi si mie harul sa fiu în viata o placuta mireasma a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi sa duc pe cat mai multi pe drumul mantuirii prin pilda şi rugaciunea mea. Amin.”

Citește și Capitala se pregătește să își sărbătorească ocrotitorul! Programul pelerinajului de Sfântul Dimitrie cel Nou

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Orașul cu apartamente ieftine în care se mută tot mai mulți tineri și familiști. E la o aruncătură de băț de București și are cea mai mare creștere a populației din Europa
Capital.ro
Pace în Ucraina. Anunț ISTORIC de la Kremlin: Primul pas a fost făcut azi
Playtech.ro
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea pe patul de spital după accidentul grav. A primit un diagnostic crunt din partea medicilor
DailyBusiness
BNR, anunțul momentului pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu dobânda de referință?
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ancuța și Costel Lăzărescu, împreună cu cei 2 copilași ai lor, conduși pe ultimul drum. IMAGINILE DURERII
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul NU mai dă BANI. Decizia lovește în zeci de mii de români. Au anunțat vineri, 5 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Putin cere retragerea totală a trupelor ucrainene din regiunile revendicate la întâlnirea cu Viktor Orban
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!