Sfântul Ştefan 2022. Tradiţii şi superstiţii. Ziua în care cei bolnavi, cei nedreptăţiţi, cei care se judecă de mult timp au parte de miracole. Ce trebuie să împarţi în această zi ca să ţi se împlinească dorinţele

Anual, pe 27 decembrie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Ştefan, întâiul mucenic ce și-a dat viața pentru credință și primul dintre diaconi, ales la propunerea Sfinților Apostoli.
Alina Costache
26 dec. 2022, 12:22
Sfântul Ştefan 2022. Tradiţii şi superstiţii. Ziua în care cei bolnavi, cei nedreptăţiţi, cei care se judecă de mult timp au parte de miracole. Ce trebuie să împarţi în această zi ca să ţi se împlinească dorinţele

Sfântul Ştefan 2022. Acestei mari sărbători a creştinătăţii îi sunt specifice o serie de tradiţii şi superstiţii pe care credincioşii le repsectă având credinţa că sunt aducătoare de noroc.

Sfântul Ștefan 2022. Ce trebuie să faci în această zi ca să atragi spor în casă

În această zi, trebuie pomeniţi toţi cei plecaţi în veşnicie, dar mai cu seamă cei dispăruţi în împrejurări tragice. Pachete cu mâncare trebuie împărţite nu doar celor nevoiaşi, dar şi persoanelor tinere care poartă numele acestui mare sfânt, potrivit alba24.ro

Creştinii care se confruntă cu probleme de sănătate sau cei care se judecă de multă vreme pot primi ajutor grabnic în această zi. Pentru aceasta, este bine să aducă în casa lor o icoană cu Sfântul Ştefan, sfinţită.

Pentru sporul casei şi pentru sănătatea celor apropiați care se confruntă cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune.

Citeste si Regulile simple de rugăciune ale lui Gigi Becali. Doar aşa Dumnezeu îţi va da ceea ce ai nevoie!

Se zice că azi este bine să te împaci cu toți cei cu care ești certat.

În unele zone din Muntenia, gospodinele prepară pâinicile lui Ştefan, din aluat asemănător celui de cozonac. După coacere, acestea se ung cu miere. Aceste pâinici simbolizează pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ştefan. Ele se sfinţesc la biserică în ziua praznicului şi se împart copiilor nevoiași.

Sfântul Ştefan 2022. De ce este acest sfânt prăznuit în a treia zi de Crăciun

Sfântul Ştefan este prăznuit imediat după Naşterea Mântuitorului fiind un sfânt foarte important întrucât a fost primul care a vestit şi mărturisit credinţa în Hristos.

După întemeierea Bisericii, apostolii, aleşi dintre bărbaţii „plini de Duh Sfânt şi de înţelepciune”, au fost chemaţi să slujească în biserici. Ștefan a fost primul dintre cei şapte apostoli. Alături de ceilalţi şase – Filip, Prohor, Nicanor, Timon, Parmenă şi Nicolae -, a predicat cuvântul Evangheliei, a botezat şi a ținut slujbe.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor

Pentru credinţa lui a fost ucis cu pietre. În timp ce era lovit cu pietre, Ştefan se ruga pentru sufletele asupritorilor: “Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta”. El a devenit astfel primul martir creştin. Potrivit tradiţiei, trupul său a fost înmormântat într-o peşteră de Gamaliel.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Ce se întâmplă, de fapt, după hotărârea Curţii de Apel Ploieşti. Este decizia care aruncă alegerile în aer. ”Nu prea se mai pot organiza”
Capital.ro
Cea mai mare actriță pe care România a pierdut-o. Toți românii o păstrează în amintire: Ne pleacă oameni dragi..
Playtech.ro
Distanţa dintre perete şi frigider. Aşa va consuma mai puţin curent
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Rusia amenință Europa cu folosirea armelor nucleare dacă se confruntă cu acțiuni considerate neprietenoase
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
România și Bulgaria, rupte de UE. Ce pune la cale Ungaria
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Doliu în lumea fotbalului! A murit chiar în camera de hotel, înainte de un meci important
Cancan.ro
Orașele din România în care sunt anunțate ninsori pe 1 Mai, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Proprietarii de case și terenuri trebuie să declare tot la Primărie. E lege. Amendă 1.500 de lei dacă nu faci asta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Dezvăluiri: Judecătorul care a suspendat anularea alegerilor, presat să urgenteze decizia. Cum a răspuns magistratul ploieștean
MediaFlux
Rusia, gata să încheie un acord pentru a pune capăt războiului. Declarația șoc a șefului diplomației ruse Serghei Lavrov
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
E la mare modă: planta zen care te liniștește… până-ți crapă ficatul