Trupul său fără viață a fost descoperit de către o vecină, care îl mai îngrijea din când în când și îi mai aducea de mâncare.
Vecinii bătrânului susțin că bărbatul în vârstă de 61 de ani nu ar fi primit nici măcar un ajutor din partea autorităților în acestă perioadă de criză generată de pandemia de coronavirus, cu toate că ar fi putut să fie intregrat în categora persoanelor ce pot fi ajutate cu mâncare, în ceea ce privește contextul stării de urgență.
„Nu am văzut pe nimeni, niciodată. Ce îi mai putea da câte un vecin, vreo pâine sau altceva, îi dădea, dar nu am văzut să îi bată în poartă vreun oficial, acum cu starea de urgență sau înainte. A murit singur și vai de capul lui. Dumnezeu să-l ierte, că tare amărât a fost în ultima parte a vieții.
A muncit ani la rând, ca mecanic, dar când nu a mai putut a ajuns așa. Noi credem că a murit de foame și de sărăcie. Era un om cuminte, liniștit. Nu bea și era tare respectuos”, spun vecinii, conform vremeanoua.ro.
Patriarhul Daniel şi-a exprimat speranţa, în predica duminicală, că în scurt timp credincioşii vor putea participa la slujbele Bisericii, care sunt „o vindecare de singurătate, de nelinişte”.
„În această perioadă suferim şi de faptul că iubiţii noştri credincioşi nu pot participa direct, fizic, la slujbele din Biserică. Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom putea reîntâlni la slujbele Bisericii, chiar dacă la început ele se vor săvârşi în afara lăcaşului de cult„, a spus patriarhul Daniel, la finalul slujbei oficiate în Paraclisul Sf. Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale, potrivit basilica.ro. Părintele Patriarh a precizat că prin participarea la cultul divin public ”dobândim întărire în credinţă”.
Patriarhul Daniel a reiterat îndemnul la rugăciune, dialogul cu Dumnezeu fiind esenţial în depăşirea crizei sanitare actuale. „În această perioadă de pandemie, când foarte mulţi oameni suferă sufleteşte de singurătate, de anxietate, de spaimă, de nesiguranţa zilei de mâine, de teamă de îmbolnăvire, de teama de moarte, să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vină spre noi, spre sufletul nostru ca să ne ridice din suferinţă, din singurătate, din întristare şi să ne dăruiască bucuria pe care a dăruit-o omului de la Vitezda pe care L-a vindecat„, a arătat patriarhul.