Aceste pierderi pot fi evitate daca pasii de mai jos vor fi implementati. Bineinteles, e mai usor de zis, decat de facut.
Fii un sprijin de nadejde pentru celalalt
Multe divorturi au loc din cauza faptului ca partenerii isi trateaza cu asprime confidentele (atunci cand acestea sunt facute) si prin urmare inceteaza sa-i mai dezvaluie celuilalt lucruri care l-ar putea lasa vulnerabil.
Este, prin urmare, esential pentru ca tu si partenerul tau sa va simtiti in siguranta atunci cand abordati subiecte sensibile – ca de exemplu faptul ca sexul nu mai este la fel de pasional ca odinioara. Daca el/ea spune: „In ultima vreme sexul nu mai este excitant pentru mine”, raspunsul tau ar putea fi „Iti doresti sa incercam ceva nou?” in loc de „Nici tu nu esti chiar iubitul/a perfecta pentru mine!”.
Cel mai bine este sa tratezi insecuritatile jumatatii tale asa cum vrei ca el/ea sa ti le trateze pe ale tale.
Da dovada zilnic de recunostinta
Tii minte vechea zicala: „un mar pe zi tine boala departe”? Acelasi principiu se aplica si in relatie – multumeste-i partenerului/ei tau/le zilnic pentru ca te face fericit/a, iar avocatul de divorturi nu va intra in casa voastra. Un studiu recent a aratat ca o componenta cheie a unui mariaj fericit este exprimarea recunostintei fata de jumatatea ta.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro