Cei mai multi dintre oameni nu pot ramane zi de zi intr-o stare emotionala pozitiva astfel incat sa se transforme in obisnuinta inclusiv la nivel neuronal (ceea ce inseamna ca nu exista destul colaborare si interconectare intre celulele creierului). Pe de alta parte, in mod natural oamenii au tendinta de a se fixa pe experientele negative. Emotiile pozitive si cele negative folosesc diferite sisteme de memorare, potrivit lui Hanson si emotiile pozitive nu se transfera usor in memoria pe termen lung.Hanson sustine ca problema este legata de faptul ca oamenii sunt construiti astfel incat sa se concentreze pe lucrurile rele. Iar aceasta „eroare negativa” determina creierul sa reactioneze intens la vestile rele, comparativ cu modul in care raspunde la vestile bune.
Creierul a evoluat pentru a cauta in mod constant amenintarile si cand gaseste una s-o izoleze si astfel sa piada din vedere imaginea de ansamblu.
„Din cauza acestei erori negative a creierului ne este atat de greu sa invatam din experientele pozitive, desi aceasta este cea mai buna cale de a ne creste forta interioara”, sustine Hanson.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.